fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Rood in je interieur

‘De kleur van de liefde’, ‘de kleur van passie’ en de ‘kleur van romantiek’… Je weet waarschijnlijk direct waarover het gaat: de kleur rood! Door deze kleur in jouw interieur toe te passen kun je veel verschillende dingen uitstralen. Het kan voor ruimte en rust zorgen of juist voor een warm en knus huis. Kortom: je kunt alle kanten op met de kleur rood. Wij laten je een aantal opties zien!

De kleur met meerdere betekenissen

Op de wereld heeft de kleur rood meerdere betekenissen. Europeanen kijken anders naar de kleur rood dan mensen aan de andere kant van de wereld. Wij zien het als de kleur van stop en gevaar, maar ook als de kleur van kracht en de liefde. In China staat de kleur rood voor geluk en fortuin en in India staat de kleur voor huwelijksgeluk. Zo zie je maar… Rood heeft meerdere betekenissen!

Welke kleur rood kies je?

Nu is de vraag vanuit welk perspectief ga jij rood bekijken? letterlijk en figuurlijk! Als je voor een roodtint in je interieur gaat, kies dan voor een tint die bij je past.

 

“Roestrood” is dé trendkleur van dit moment. Dit zie je veel terug in kleding en interieur. Deze kleur is goed te combineren met wit waardoor beide kleuren goed naar voren komen. Door deze kleuren te combineren wordt de roestkleur de hoofdkleur en lijkt heet erg kleurrijk en intens. Daarintegen is de kleur wit mooi koel en erg rustig. Een mooie combinatie!

Vind je dit een té heftige kleur of past het niet bij jou. Dan kun je een roodtint kiezen die richting bruin neigt. Deze kleuren rood zijn tijdlozer en zijn makkelijk te combineren met zandtinten. Zo blijft je huis rustig, maar straal je huis wel warmte en gezelligheid uit.

Rood en ruimte

De kleur rood in jouw huis terug laten komen doet veel met de ruimtes. Rood is een dominante kleur, dus denk er goed over na waar en hoeveel je het terug wilt laten komen. Het is ook een kleur met een warme uitstraling. De kleur heeft de eigenschap dat het ruimtes optisch kleiner kan laten lijken. Daarom moet je goed er over na denken of het past in de ruimte.

Ook daglicht kan een grote invloed hebben op de kleur. Een ruimte met veel lichtinval lijkt ruimtelijker door de kleur, waar de kleur in een ruimte met weinig lichtinval juist benauwend over kan komen. Met een donkere ruimte kun je er daarom beter voor kiezen om een rode lambrisering te schilderen om de muur. Hiermee houd je de kleur rood in de ruimte, maar houd je de ruimte optisch groter.

Je kunt de kleur ook op een andere manier in jouw interieur aanbrengen. Bijvoorbeeld door accessoires rood te spuiten, dit geeft een erg speels effect. Hiermee geef je jouw woning warme details en is het nét even anders. Wil je meer weten over het pimpen van accessoires? Lees dan dit artikel.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars