fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Kledingkast kiezen: houd hier rekening mee!

De kledingkast is een onmisbaar meubelstuk in jouw woning. Maar er bestaan enorm veel verschillende soorten, stijlen én kleuren kasten, ieder met zijn eigen handige functies. Dus: waar begin je jouw zoektocht? En hoe maak je de goede keuze? Met deze aanwijzingen koop jij de juiste kledingkast!

De ruimte

Kijk bij het uitkiezen van de juiste kledingkast allereerst naar de ruimte. Wees gerust: ook voor de kleinere slaapkamers zijn er genoeg mogelijkheden. Wil je de kast graag apart van de slaapkamer? Dan is het ook mogelijk om een andere ruimte nabij de slaapkamer om te toveren tot inloopkast. Wáár je de kledingkast ook plaatst, het is belangrijk dat je vooraf de afmeting van de plek of ruimte weet, dit maakt de zoektocht een stuk makkelijker.

Soorten kledingkasten

Open of dichte kledingkast
Je hebt open en dichte kledingkasten. Een dichte kledingkast is bekender en is een stuk minder stofgevoelig. Het is ook mogelijk om een open en dichte kledingkast te combineren, waarbij je de open vakken kunt gebruiken voor jouw mooiste items óf een paar leuke accessoires.

De standaard kledingkast
De standaard kledingkast wordt ook wel de garderobekast of linnenkast genoemd. Deze soort kast is het meest voorkomend en te herkennen aan de vaak langwerpige vorm. De standaard kledingkast is vaak ingericht met een hanggedeelte, waar je jasjes en bloesjes op kunt hangen én een gedeelte met lades voor T-shirts, broeken, ondergoed etc.

De kledingkast op maat
Een kledingkast op maat kan je precies zo laten maken als je zelf wilt. Vooral voor de ene gekke hoek, nis óf bij scheve daken in de slaapkamer is een kledingkast dé ideale oplossing. Deze kast op maat kost vaak ietsje meer maar de indeling is geheel voor eigen zeggen én je bespaart vaak ruimte.

Dressoir of ladekast
De dressoir, ook wel ladekast, is een kast op middelhoogte. Een dressoir bestaat uit allerlei lades en mist dus het hanggedeelte máár je krijgt er wel ruimte bovenop voor terug waar je onder andere accessoires en decoratie op kwijt kunt. Een dressoir is zeer geschikt als opberger voor sokken, ondergoed maar ook broeken en shirts.

 

De inloopkast
We hebben ‘m al genoemd: de inloopkast. Een droom van vele vrouwen is de eigen inloopkast. De inloopkast is vaak ingedeeld met een kledingrek, ladekast, spiegel én een rek voor schoenen en/of tassen.

Lockerkast
Een lockerkast komt tegenwoordig telkens meer terug in het interieur van woning. En zo ook in de slaapkamer als kledingkast. Vooral voor de kleinere ruimtes is een lockerkast uitermate geschikt. Heb je meer ruimte nodig? Dan kun je prima kiezen voor een grotere lockerkast óf twee lockerkasten naast elkaar plaatsen.

10
De stijl

Heb je een soort kledingkast voor ogen? Kijk dan vervolgens naar de stijl van de kast. De stijl van een kledingkast heeft onder andere te maken met de kleur maar ook met het type. Ben jij een echte liefhebber van hout? Dan past een landelijk kledingkast, gemaakt van eikenhout of steigerhout erg mooi. Wil jij liever iets industrieels? Ga dan voor een moderne, metalenkast. Qua kleur kun je natuurlijk ook alle kanten op. Zo laten pasteltinten en lichte kleuren de ruimte stralen terwijl donkere kleuren de ruimte juist iets warms geven. Het is maar net waar jij van houdt!

Verlichting

Een laatste stap die vaak over wordt geslagen maar juist enorm belangrijk is: de verlichting. Want hoe kies jij de juiste outfit in het donker? Niet dus. Denk daarom goed na over de verlichting. Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden. Van felle spotjes tot een robuuste sta lamp. Er bestaat zelfs verlichting in de kast die uit gaat zodra je de deuren sluit, hiermee bespaar je ook nog eens energie.

Zodra je de juiste kledingkast hebt uitgezocht én deze op de juiste plek staat kan het inrichten beginnen. Een goede tip is om kleinere kledingstukken in de kast op te bergen in mandjes, denk hierbij aan: sokken, ondergoed en riemen. Dit zorgt voor meer overzicht en je zult zien dat jouw kledingkast hierdoor langer netjes blijft. Succes!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars