fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Kledingkast: dít is belangrijk

In de slaapkamer is een kledingkast onmisbaar. Op het bed na is het vaak het grootste meubel in de kamer. Hierdoor heeft het een grote invloed op de sfeer én uitstraling van je slaapkamer! Hierbij spelen factoren als de afmeting en soort deur een grote rol! Om je te helpen een goede keuze te maken, gaan we een paar belangrijke punten bij langs.

Functioneel én mooi

De kamer is een stuk opgeruimder als kleding uit het zicht is. Hiermee word al snel een stuk rust gecreëerd. Ook is het een stuk schoner. Die kleding die in een kast hangt blijft uit de buurt van stof. Kleding die je in een kast opbergt komt niet in aanraking met zonlicht. Hierdoor blijft de kleur van je kleding langer mooi. Het is dus belangrijk om een kast te kiezen die functioneel is en waar dus veel in past! Hierbij hoef je niet in te leveren op design. Er zijn ontzettend veel kasten die naast functioneel, óók heel mooi zijn. De kast kan zelfs de leidraad zijn voor de style in je slaapkamer. Ga bijvoorbeeld voor modern, authentiek of juist industrieel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

kledingkast
kledingkast

Soort deur

Wat vaak word vergeten is dat de ruimte meegerekend moet worden als je voor een kast met draaideur kiest. De breedte van de draaideur tel je op bij de diepte van de kast, Dit is de ruimte die de kast in neemt als de kast word gebruikt. Heb je hier niet genoeg ruimte voor? Dan kun je ook kiezen voor een kast met een schuifdeur! Kijk vooral naar wat er bij jouw slaapkamer past en hoeveel ruimte je nodig hebt.

Indeling en invulling

Ook de indeling van je kledingkast is belangrijk. Bedenk jezelf eerst: hoe wil ik mijn kast invullen? Bij de meeste kasten kun je zelf bepalen waar je planken, roede of manden komen. Hierdoor kun je de kast helemaal op je eigen wensen instellen. Ben je geen “opvouwer”, dan kun je een extra roede ophangen voor meer hanggelegenheid. Heb je liever meer overzicht? Ga dan voor een kast met meer planken. Zo kun je per kledingcategorie een stapeltje te maken.  

kledingkast

Accessoires

Om je kast te ordenen of net even wat extra’s toe te voegen heb je vele accessoires voor je kledingkast. Je kunt denken aan veel dingen, van een kledingzak tot verlichting. Het internet is hierbij een onuitputtelijke inspiratiebron! Zo is verlichting in je kast is niet alleen handig, maar geeft het ook nog eens een mooie en moderne uitstraling. Ook heb je bakjes om kleding te sorteren, schoenenrekken en kledingzakken. Deze accessoires geven niet alleen overzicht, maar het zorgen ook voor een strakke en opgeruimde look. Om de levensduur van je kast te verlengen kun je een soft close toevoegen. Dit voorkomt het dichtslaan van de kastdeur. Dit is vooral handig wanneer je kast hoog is óf wanneer er een spiegel aan de deur hangt.

Ben jij dus opzoek naar een nieuwe kledingkast? Dan weet jij nu waar je op moet letten! Naast de kledingkast die veel invloed heeft op de sfeer van de kamer, speelt ook geur een belangrijke rol. Hier lees je alles over geur in je interieur!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars