fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Geur in je interieur: zo doe je dat

Niet is lekkerder dan een woning binnenkomen en te worden overspoeld door een heerlijke geur. Er zijn dan ook ontelbaar veel producten te vinden om je woning lekker te laten ruiken. Denk aan geurkaarsen, geurstokjes of aroma diffusers. En die heb je dan óók nog eens in allerlei verschillende geuren. Geur in je interieur is belangrijk, maar hoe vind jij nou uit al deze mogelijkheden dé perfecte geur. Lees snel verder, dan helpen wij jou een handje mee!

geur in je interieur
geur in je interieur

Geur is belangrijk

Dat iedereen van lekkere geurtjes houdt is vanzelfsprekend. Maar, waarom is geur nu zo belangrijk voor je interieur? Dat zit zo: geur is niet alleen belangrijk in je interieur, maar óók in je alledaagse leven speelt geur een grote rol. Het vermogen om te ruiken speel een grote rol bij  je smaak, waarschuwt ons voor gevaarlijke situaties én speelt een grote rol in je humeur. Een fijne geur zorgt ervoor dat je je ontspannen óf juist opgewekt voelt. En dat je je fijn voelt is wat zo belangrijk is in je woning.

Verschillende ruimtes, verschillende geuren

Elke geur heeft een eigen andere invloed op de mens. Zo word je van de ene geur moe en van de andere juist energiek. Het is daarom belangrijk om je favoriete geuren af te stemmen op de ruimte waarin je ze zet. We gaan alle ruimtes in je woning bij langs zodat jij zeker de goede geur uit kunt kiezen.

Woonkamer

De woonkamer is niet alleen de plek waar jij waarschijnlijkst het vaakst zal zijn, dit is ook de plek waar gasten komen. Je wilt hier dus een uitnodigende geur hebben. Daarvoor zijn bloemige geuren altijd erg geschikt. Deze zijn lekker fris, gangbaar en zorgen voor een opgewekt gevoel. Wil je toch liever een knussere sfeer creëren? Ga dan voor geuren met bijvoorbeeld hout, noten, honing of specerijen.

Keuken

In de keuken is het beter om de bloemige geuren te vermijden. Ga hier voor geurtjes die gemaakt zijn van natuurlijke producten. Je kunt hier kiezen voor de frisse variant zoals citrusvruchten of ga juist voor geuren als vanille of kaneel. Daarnaast kun je natuurlijk óók gewoon de oven aanzetten en een cake bakken! Héérlijke geuren gegarandeerd!

Slaapkamer

Één ding is zeker: in de slaapkamer wil je je kunnen ontspannen. Hiervoor zijn geurtjes als lavendel, jasmijn, salie, eucalyptus en groene thee ideaal. Deze geuren hebben een kalmerend effect. Zo val jij als een blok in slaap!

bloemen geur
katoen geur

Badkamer

Wil jij van je badkamer een home-spa maken? Dan is een lekkere geur onmisbaar! Hiervoor zijn frisse geuren een must zoals katoen of citrusvruchten. Maar ook bloemige geuren komen hier goed tot hun recht. Een handige referentie is de geur van je shampoo: vind je die lekker ruiken? Zoek dan geurstokjes of kaarsen die hiermee overeen komen!

Het perfecte product

Er zijn ontelbaar manieren om deze geuren toe te passen in je interieur. Hiervoor zijn namelijk verschrikkelijk veel producten op de markt. Wat voor jou het perfecte product is kunnen wij niet voor jou bepalen. Wél kunnen we je een lijstje geven met mogelijkheden, zodat je tot de hartenlust kunt uitproberen:

Daarnaast kun je ook op andere manieren een lekkere geur in huis krijgen. Bak bijvoorbeeld een taart, koop een bos bloemen of hang de was op. Het belangrijkste is dat jíj je lekker voelt én kunt genieten van een fijne geur in je interieur!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars