fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Japandi: Een Scandinavische draai aan de Japanse woonstijl

Er is een nieuwe woontrend opkomst genaamd Japandi. Een bekende woontrend in een nieuw jasje! In deze woontrend wordt namelijk de Scandinavische woonstijl gecombineerd met Japan. Ondanks dat de landen niet dicht bij elkaar liggen, begrijpen wij wel waarom de Japanse en Scandinavische stijl zo goed samengaan! Japandi is een woonstijl met de perfecte mix tussen vintage en modern. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen met een contrasterende touch. Bij Japandi wordt weinig gebruik gemaakt van accessoires en wanneer deze gebruikt worden, dan zijn ze ook écht een statement piece in je interieur.De strakke, minimalistische Japanse stijl wordt gecombineerd met de gezellige, cleane Scandinavische stijl. Deze gecombineerde stijl met strakke lijnen, zorgt voor een gevoel van rust: ‘Japandi’.

modern scandinavisch
japandi interieur

Japandi in een Scandinavisch interieur

Heb je al een Scandinavische stijl in je woning?  Dan kun je ervoor kiezen om alleen de accessoires aan te passen! Vervang pasteltinten en plaats accessoires met contrast kleuren, zoals zwart en donkergrijs. Eventueel kan je ook een houten salontafel bij je bank neer zetten in een donker houten tint. Met een paar kleine aanpassingen transformeer jij je huis naar een Japandi interieur!

Japandi introduceren in je interieur

Heb jij met beide woonstijlen nog niet in je interieur? Dan is het tijd om het interieur te veranderen. Japandi is een minimalistische woonstijl, dus probeer de rust te bewaren door zo weinig mogelijk meubels en accessoires. Ga voor een paar strakke meubels en zorg dat dit de eyecatchers van de kamer worden! Ook is het erg belangrijk in deze stijl om veel gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies daarom voor een lichte bank, zoals in de kleur beige. Laat hout ook terugkomen in je interieur, ga bijvoorbeeld voor een houten eettafel of kast. Combineer licht houten meubels met donkere tinten om dat contrast op te zoeken! Zo komt de Japandi stijl echt terug in jouw woning! Hieronder hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet.

Japandi introduceren in je interieur

Heb jij beide woonstijlen nog niet in je interieur? Dan is het tijd om het interieur te veranderen. Japandi is een minimalistische woonstijl, dus probeer de rust te bewaren door zo weinig mogelijk meubels en accessoires. Ga voor een paar strakke meubels en zorg dat dit de eyecatchers van de kamer worden! Ook is het erg belangrijk in deze stijl om veel gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies daarom voor een lichte bank, zoals in de kleur beige. Laat hout ook terugkomen in je interieur, ga bijvoorbeeld voor een houten eettafel of kast. Combineer licht houten meubels met donkere tinten om dat contrast op te zoeken! Zo komt de Japandi stijl echt terug in jouw woning! Hieronder hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet.

scandinavisch en japans

1. Hout

Zowel het Japanse als Scandinavisch design maken veel gebruik van de natuurlijke warmte van hout. Kies voor de belangrijkste meubelen in je huis dan ook voor dit materiaal, het liefst onbehandeld. Houten muurpanelen doen het ook goed. Je kunt lichtbruin hout prima combineren met lichtgrijs. Dus of je nu houdt van Scandinavisch, landelijk óf industrieel, je hebt zo een combinatie van alle looks! Dit zorgt ervoor dat het minimalistische design net wat spannender wordt.

2. Natuurlijke kleuren

Hier moet je misschien even aan wennen! Waar bij de Scandinavische stijl het om witte, neutrale tinten met pastelkleuren ging, maken we nu gebruik van natuurlijke tinten zoals blauw, groen, donkerpaars én bruin. Zwart is ook erg populair in de Japandi-stijl. De basis van de Japandi stijl is weliswaar neutraal, maar wel met contrasterende details in de typisch Japanse kleuren rood en zwart.

Japandi
Japandi details interieur

3. Kies de accessoires zorgvuldig

De accessoires bij de Japandi stijl moeten voornamelijk functioneel zijn en niet zozeer decoratief.  De Japandi stijl is erg minimalistisch. Dit betekent niet dat je geen decoratie in je huis kunt zetten, maar kies voor een aantal eyecatchers in plaats van allemaal kleine accessoires. Denk aan keramisch servies, vazen en een paar boeken. Ook kun je ervoor kiezen om de Scandinavische warmte te combineren met de Japanse contrasten, door contrasterende kussens en dekens te kiezen. En vergeet niet groen toe te voegen! Kies enkele opvallende kamerplanten en vergeet de bloempotten niet mee te stylen! Denk aan potten in terracotta of donkergrijs tinten. Rustig maar tóch gezellig!

Is de Japandi woonstijl toch niet helemaal jouw ding? Ga je liever alleen voor de Scandinavische stijl in jouw woning? Dat kan! Je leest hier alles over een Scandinavisch interieur.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars