fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Flexa Kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn

Bron: Flexa.nl

Flexa heeft in september 2019 dé kleur van het jaar 2020 bekend gemaakt. En dit is: Tranquil Dawn! De kleur van het jaar 2019, Spiced Honey, heeft plaatsgemaakt voor deze lichte, groengrijze tint. Deze nieuwe kleur heeft een blauwe ondertoon die helder aanvoelt én licht uitstraalt. Het mooie van deze interieurkleur is dat hij op bijzonder veel manieren te combineren is. De kleur kan op een hele muur, maar is ook geschikt voor accenten tussen vollere kleuren in. Letterlijk vertaald betekent Tranquil Dawn “rustige dageraad” en dat is precies wat Flexa met deze nieuwe kleur wil uitstralen. 

De oorsprong van Tranquil Dawn

De kleur is geïnspireerd op onze wereld die steeds hectischer en digitaler wordt. Volgens de Flexa-kleurspecialisten hebben we steeds meer behoefte aan de “Human Touch”, naar bezinning en hartelijkheid. Flexa heeft zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad. Om te onthouden wat écht belangrijk is, in het nieuwe decennium, moeten we ons omringen met de natuur. En dit vertaalt zich in de kleur Tranquil Dawn.

Combineer 'm zo!

Tranquil Dawn voelt helder aan en straalt licht uit. Dit zorgt ervoor dat de kleur ideaal is om de balans in een ruimte terug te brengen. En dat hij goed te combineren is, blijkt uit de kleurenpaletten die Flexa heeft gemaakt. Zo laat jij Tranquil Dawn nóg beter tot zijn recht komen. De paletten hieronder zijn allemaal verschillend van elkaar en zorgen allemaal voor een eigen sfeer. Doordat ‘ie zo goed te combineren is, is er vást een kleurenpalet dat in jouw interieur past. 

Vorige slide
Volgende slide

Kleurenpalet 1: A home for creativity

Ga je toch liever voor de warme huiselijke sfeer? Dat is geen probleem. Combineer Tranquil Dawn gewoon met een wat vollere kleur om juist díé sfeer terug te brengen. 

De kleur zorgt hier voor een speelse afwisseling van kleuren zonder dat de huiselijke sfeer verloren gaat.

keuken
tranquil dawn

Kleurenpalet 2: A home for care

slaapkamer
tranquil dawn

Door Tranquil Dawn te combineren met lichtere kleuren zorg je voor een frisse look in de ruimte. De kleuren zorgen ervoor dat de kamer modern aanvoelt. Ideaal voor de jonge geesten onder ons! 

Op de foto wordt de kleur gebruikt als detail wat de kamer nét dat beetje extra geeft. 

Kleurenpalet 3: A home for play

 

Tranquil Dawn leent zich verder perfect voor het toevoegen van kleuren. Wees creatief en kies hiervoor om een speelse ruimte te creëren waar je elke dag opnieuw vrolijk van wordt!
Natuurlijk is dit leuk om te doen in bijvoorbeeld een kinderkamer. 

Maar ook voor de woonkamer kan deze combinatie een ontzettend leuk detail zijn.

tranquil dawn
tranquil dawn

Kleurenpalet 4: A home for meaning

slaapkamer

De grijze tinten uit het palet “A home for meaning” zorgen voor rust in de ruimte. Door deze tinten te combineren met Tranquil Dawn maak je dat de ruimte niet saai of eentonig wordt. De groene kleur straalt frisheid uit en zorgt daarmee voor een perfecte balans.

 

De mogelijkheden van Tranquil Dawn zijn oneindig en daarnaast is de boodschap die de kleur met zich meebrengt een ontzettend grote inspiratiebron. Kortom, wij zijn fan!

Bron: Flexa.nl

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars