fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

DIY: Gedraaide kaarsen

De dagen worden korter en de avonden langer! Het is dus tijd voor wat licht in de duisternis. Je hebt de gedraaide kaarsen, ookwel twisted candles, misschien wel op Instagram voorbij zien komen! Het is een trend op het gebied van woonaccessoires. Kaarsen zijn al lang niet meer bedoeld om alleen maar op te branden. Kaarsen worden tegenwoordig gebruikt als statement in het interieur. Ze komen in allerlei kleuren en maten. Leuk natuurlijk, maar vaak ook duur! Maar dat hoeft niet langer een probleem te zijn. Want hoe kan het goedkoper? Do it yourself!

Benodigdheden

twisted kaarsen diy
twisted candles diy
twisted candles diy

Stap 1

Laten we beginnen! Vul een vaas met water. Heb je geen vaas bij de hand? Pak dan een plastic fles en snijd met een mes de hals eraf. Vul de vaas of plastic fles met warm water, het liefst zo’n 40 graden. Dompel de kaars in het water voor zo’n 10-15min. Het aantal minuten kan verschillen per kaars, dus voel na 10 minuten of de kaars al kneedbaar is. Zoja, haal hem dan uit het water.

Stap 2

Nu is het tijd voor het echte werk! Je hebt de kaars uit het warme water gehaald, nu begint het plat maken van de kaars. Leg de kaars op een platte ondergrond en druk de kaars plat met je handen. Dit kun je eventueel ook doen met een deegroller maar let op! Zorg dat het uiteinde van de kaars rond blijft. Wanneer je dit plat drukt past de kaars niet meer in de houder.

kaarsen DIY

Stap 3

Last but not least! Pak de kaars vast bij beide uiteindes en draaien maar. Je kunt variëren tussen bijvoorbeeld grove of fijne draaien, maar net wat jij mooi vindt. Juist de combinatie is erg leuk in huis. Je moet er je eigen draai in zien te vinden!

 

En als je lekker op dreef bent, kun je net zo goed meteen een hele voorraad maken. Deze kaarsen zijn namelijk niet alleen leuk voor jezelf, maar ook als cadeau! Ook kun je varieren van grote, lange tot kleine kaarsen. Deze kleine kaarsen kun je ook gebruiken voor het decoreren van bijvoorbeeld een verjaardagstaart!

Opzoek naar nog meer DIY’s voor thuis? Lees dan ook onze wooninspiraties over het maken van een tuinset en decoreren met droogbloemen! En vergeet natuurlijk niet je creaties met ons te delen op onze socials.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars