fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

DIY: tuinset van pallets

Opzoek naar een nieuwe tuinset? Ga dan aan de slag met pallets! Tegenwoordig helemaal hip én trendy en buiten dat ook nog eens super eenvoudig, goed voor het milieu én onderhoudsvriendelijk. Volg de onderstaande stappen en jij hebt binnen no-time een prachtige tuinset gemaakt van pallets.

Pallet bank
Benodigdheden:
Werkwijze:

Ga langs een bouwmarkt, houthandel of pallethandel. Hier kun je voor een klein prijsje al een aantal mooie pallets krijgen. Om lekker te kunnen zitten raden we je aan om ook een aantal fijne loungekussen te kopen

Schuur allereest het hout. Splinters zijn nooit fijn en buiten dat niet goed voor de loungekussens. Na het schuren mag het hout eventueel geverfd worden. Begin met een likje grondverf, dit zorgt ervoor dat de pallets beter beschermd zijn tegen het weer én dus langer meegaan.

Het leuke aan een pallet bank is dat je zelf de hoogte én breedte kan bepalen. Wil je bijvoorbeeld een lange, lagere tuinbank? Gebruik dan 2 langere pallets. Liever kleiner en hoger? Stapel de pallets dan op tot hoe hoog jij het zelf wilt én wat er het beste bij jouw tuin past.

Kies een mooie plek uit in de tuin en plaats hier de pallets. Tegen de muur of schutting is het handigst dan heb je ook direct een rugsteun. Plaats hierna de loungekussens op de pallets en plof lekker neer. Zo eenvoudig is het!

Pallet tafel
Benodigdheden:
Werkwijze:

Ook bij het maken van een pallet tafel is het verstandig om het hout eerst weer te schuren. In dit geval geldt weer; een likje grondverf kan geen kwaad. Helemaal wanneer je ervoor kiest om de pallets een ander kleurtje te geven. Begin altijd eerst met een laagje grondverf zodat de lakverf een betere hechting heeft.

Als je meerdere pallets op elkaar stapelt,  raden wij je aan om ze aan elkaar vast te schroeven. Dit zorgt voor meer stevigheid.

Onder de onderste pallet schroef je de wieltjes vast. Zodat je deze handige pallet tafel makkelijk kunt verschuiven.

Rol de pallet tafel naar de pallet bank en voilà; je hebt een leuke tuinset van pallets gecreëerd!

Met de DIY tuinset van pallets heb jij binnen enkele, eenvoudige stappen al een mega goedkoop én mooie tuinset gecreëerd! Ook benieuwd naar hoe je een low budget buitenkeuken creëert? Dat check je hier!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars