fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Je bestaande keuken opknappen met een klein budget

Een woonkamer, slaapkamer of tuin is makkelijk op te knappen en om te zetten naar jouw eigen smaak. Maar een keuken… Daar moet je, zodra je een woning gaat huren of kopen, toch een beetje geluk mee hebben. Heb je nou eindelijk je droomwoning gevonden, maar valt de keuken je alsnog toch nog een beetje tegen? Vaak komen er bij het kopen of huren van een huis veel kosten met zich mee, dat de verbouwing van een keuken misschien iets is wat je nog even uit wilt stellen. Een keuken opknappen is een stuk goedkoper dan het kopen en installeren van een nieuwe. In deze nieuwe wooninspiratie geven we je een aantal tips hoe je makkelijk, snel én met een klein budget je keuken in een weekendje kan omtoveren tot één die veel meer bij jou past. Aan de slag!

Aan de slag? Aan de wand!

Zijn er nog lege wanden te vinden in de keuken? Kies ervoor om een aantal leuke lijsten of wandplanken op te hangen. De wandplanken zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens praktisch. Stal hier je leukste voorraadpotten, wijnglazen of koffiemokjes op en je keuken lijkt gelijk een stuk gezelliger. Geen ruimte voor planken? Een nieuw kleurtje op de muur of een paar leuke wandhaken kunnen ook al heel veel doen!

Plakken maar

Een beetje voor de hand liggend, maar wel een hele goede manier om binnen no-time een compleet andere keuken te creëren: beplak je kastjes met folie! Je kunt ontzettend veel verschillende kleuren plakfolie krijgen, zelfs met printjes en verschillende materialen. En dat betekent niet dat je gelijk de hele keuken moet aanpakken, ook het veranderen van alleen je boven- of onderkastjes kan al veel verschil maken. Niet alleen de kastjes kun je beplakken: ook voor tegeltjes heb je verschillende soorten folie of stickers om ze een nieuwe, frisse look te geven.

Kraan vervangen

Het klinkt een beetje als een onnodige verandering, want wat kan een kraan nou voor verschil maken? Nou, een hele hoop! Standaard kranen zijn meestal niet heel stijlvol en lijken vaak goedkoop. Bij de bouwmarkt kun je voor niet al te veel geld veel mooiere varianten vinden, die zelf makkelijk te monteren zijn. Ga bijvoorbeeld voor een stoere matzwarte variant, een robuuste hoge variant, of juist een meer opvallende gemaakt van bijvoorbeeld messing. Je keukenblad zal gelijk heel anders lijken!

Nieuwe handgrepen

Keukenkastjes geef je gemakkelijk een make-over door nieuwe knopjes of handgrepen toe te voegen en de oude te vervangen. Makkelijk uit te voeren en gelijk een wereld van verschil. Ook zou je de oude handgrepen los kunnen maken en ze in een andere kleur kunnen spuiten, als je de vorm of het model wel mooi vindt. Een extra tip: dit zou je ook kunnen doen bij de stopcontacten in de keuken. Vergeelde stopcontacten matzwart spuiten is bijvoorbeeld een leuk idee en geeft je keuken gelijk een stoere, moderne uitstraling.

Aankleding is key

De keuken zelf is niet altijd het belangrijkste om te veranderen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar je keukenapparatuur. Laat je hippe waterkoker of broodrooster op het aanrecht staan, koop een paar leuke houten snijplanken of vervang een keer al je hand- en theedoeken. Planten doen het natuurlijk ook altijd goed in de keuken, evenals verse kruiden en mooie potten en glazen voor als je houdbare boodschappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stijlvolle fles voor je olijfolie, of een mooie molen voor je peper en zout? Wees creatief!

We hopen dat we je met deze tips wat inspiratie hebben kunnen geven voor het opknappen van je keuken. Kijk ook vooral eens bij een kringloopwinkel voor bovenstaande producten en tips, daar vind je soms de mooiste pareltjes voor een heel klein prijsje. Toch graag een nieuwe keuken? Lees hier meer over de nieuwste keukentrends van 2021. Succes!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars