fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

8 tips voor het inrichten van jouw relax hoekje

Of je er nu zit om te lezen of om te ontkomen aan de drukte van de dag. Een fijn relax hoekje in je woning is altijd een goed idee. Wij geven je 8 tips voor het inrichten van dát ene fijne hoekje, zodat jij straks ultiem kunt genieten.

Tip 1: Een fijne stoel

Om te relaxen moet je er natuurlijk fijn kunnen zitten. Kies daarom voor een mooie, grote fauteuil, een klein bankje of zelfs een zitzak. Alle drie zijn goed te combineren met een voetenbankje, zodat jij daar straks úúúren lekker blijft zitten.

Tip 2: Bijzettafeltje

Een relax hoekje vraagt om een bijzettafel. En er zijn genoeg stijlvolle mogelijkheden. Een bijzettafel van hout, staal of juist een combinatie met meerdere lagen. Jij hoeft er in ieder geval niet over in te zitten waar je die kop thee óf dat glas wijn neerzet.

15
INSPIRATIE - afbeelding
Tip 3: It's all about the... lights

Licht is ontzettend belangrijk, vooral wanneer je in jouw hoekje graag een boek wilt lezen. In dat geval komt een goede leeslamp van pas. Wil je het wat romantischer? Ga dan voor lichtslinger óf kaarsen. Maar denk ook in natuurlijk licht. Een echte sfeermaker: of de zon nu schijnt óf de regen zachtjes tegen de ramen tikt, het geeft veel rust.  

Tip 4: Subtiele decoratie

Het relaxhoekje mag best een beetje gezellig zijn maar je wilt ook niet dat het ‘te druk’ wordt. Houdt het decoreren van deze plek daarom een beetje subtiel. Een lijstje met een mooie foto of leuke quote óf een paar fijne kussentjes doen direct hun werk maar houden het ook zen.

Tip 5: Decoratie op de vloer

Het staat niet alleen heel gezellig maar het voelt ook nog eens warm en zacht aan de voeten. We hebben het hier natuurlijk over een vloerkleed. Niet te missen in jouw hoekje. En omdat het maar om een ‘hoekje’ gaat hoeft het kleed ook helemaal niet zo groot te zijn.

Tip 6: Geurtje

Wil je ultiem ontspannen? Ga dan voor geurstokjes. Tegenwoordig heb je enorm veel keuze uit geurtjes, denk hierbij aan: vanille, rozen of lavendel. Een eenvoudige manier om een lekker geurtje in dat fijne plekje te brengen.

20
22
Tip 7: Planten

Het is bewezen dat kamerplanten je meer rust en ruimte geven. Des te meer reden om deze toe te voegen aan jouw relaxhoekje. Ga voor één grote kamerplant of juist twee á drie kleineren.

Tip 8: Boekenplek

Ben jij een echte lezer? Dan heb je ongetwijfeld veel boeken in huis. En hoe fijn is het om jouw pareltjes dichtbij je relaxhoekje te hebben. Creëer daarom dus een plekje voor je boeken. En er zijn genoeg ideeën: een boekenkast, wandrek, mand óf een boekenpoef. Maar ook wanneer je geen lezer bent kan het ontzettend leuk staan.

Zie jij jezelf al helemaal tot rust komen in een fijn relaxhoekje? Wacht dan niet langer want met de bovenstaande tips heb jij er zó een fijn plekje in huis bij!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars