fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

4 Tips: Het stylen en inrichten van je studentenkamer doe je zo!

Ga je binnenkort op kamers en kun je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van je studentenkamer? Of woon je al op kamers maar weet je niet hoe je je kamer kunt stylen? Wij hebben dé 4 tips op een rijtje gezet voor het inrichten en stylen van je studentenkamer!  

Tip 1: Praktisch inrichten

Laten we beginnen met het inrichten van de kamer. Het is belangrijk om vooraf een schets te maken over hoe jij jouw kamer wilt inrichten! Dit kan een simpele schets zijn met daarin alle maten. Dit doet vaak al wonderen! Het is natuurlijk óók belangrijk om te meten hoeveel ruimte je hebt voor meubels zoals een bed, kast of tafel. Zo kun je tijdens het inrichten alles in één keer neer zetten. Zo voorkom je dat je te veel én te grote spullen meeneemt. Dit scheelt weer op de verhuisdag!

inrichten studentenkamer
stapelbed studentenkamer inspiratie

Tip 2: Multifunctionele meubels

Vaak heb je maar één kamer in een studentenhuis. Daarom is het lastig om alles wat je nodig hebt in je kamer te krijgen. Gebruik daarom meubels die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken! Je bed gaat waarschijnlijk het grootste gedeelte van je kamer in beslag nemen. Onze oplossing: Een hoogslaper! Je bespaart op deze manier veel ruimte in je kamer én je krijgt de mogelijkheid om onder je bed een aparte hoek te creëren. Hier kun je een bureau of bank plaatsen. Heb je nou niet zoveel ruimte of een lager plafond in je kamer? Denk dan aan een slaapbank die je overdag kunt gebruiken om op te zitten, en hem ’s avonds om te toveren tot een heerlijk bed. Verder is een bureau die ook dient als eettafel erg handig! En vergeet niet om aan de zijkant van je kast kapstokhaakjes te hangen, ook dit scheelt ruimte.

Tip 3: Planten

Een onderdeel dat niet mag ontbreken aan je studentenkamer zijn planten. Naast dat de botanische sfeer helemaal hip is onder de studenten, zijn planten ook nog eens ontzettend goed voor je! Een plant zorgt namelijk voor meer zuurstof in de ruimte én houdt de lucht goed schoon in je kamer. Het is wel verstandig om een plant uit te kiezen die weinig verzorging nodig heeft. Het kan wel eens voorkomen dat je met het drukke studentenleven vergeet je plant water te geven. Oeps! Dit hoeft echter niet per se een cactus te zijn. Er bestaan veel soorten planten die weinig verzorging nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten!

wooninspiratie studenten
studentenkamer wooninspiratie

Tip 4: De persoonlijke touch

Last but not least! Het is jóúw kamer, zorg dan ook dat je een persoonlijk touch toevoegt. Hierdoor wordt je studentenkamer meteen gezellig! Ga op jacht naar tweedehands en unieke, vintage items die perfect binnen je studentenbudget passen. Nóg leuker dan accessoires kopen is het om deze zelf te maken. Maak bijvoorbeeld een houten memobord of kies voor een kleiner project door mandjes te maken van kippengaas. En niet te vergeten: Kleur! Een studentenkamer kan best wat kleur gebruiken. Met een mooie kleur op de muur maak je je kamer persoonlijk én geef je je kamer meer warmte en sfeer. Een groot misverstand is te denken dat een kleine kamer nog kleiner lijkt door kleur. Zo kan een donkere kleur juist een geborgen en warme sfeer creëren. Leef je uit!

Wil je dat jouw studentenkamer meegaat met alle trends? Lees dan ook onze wooninspiraties over de velvet en teddy trend. Of wil je een compleet andere stijl? Lees dan ook alle tips voor een bohemian interieur hier.

Meer wooninspiratie bekijken:

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

pexels-askar-abayev-5638746
Buitenleven

Tuinfeest ideeën

pexels-vlada-karpovich-4050423
Ruimtes

Oranje als nieuwe trendkleur in je interieur: komt dat even goed uit!

pexels-percival-ian-muico-2835547
Ruimtes

De mannen in het zonnetje: de ultieme lijst met tips voor een succesvolle mancave

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2021

Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars