fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Een Bohemian interieur: zó doe je dat!

Vintage meubels, vrolijke franjes, rieten manden en een mix van kleuren. Vind jij deze interieur omschrijving ook zo leuk? Dan is een Bohemian interieurstijl wat voor jou! Met deze interieurstijl volg je niet alleen de laatste trends, maar waan je je ook in jouw éígen vakantiehuis door alle tropische accessoires en de laid-back sfeer. Wij kunnen dan ook niet wachten om jou meer te vertellen over deze gezellige woonstijl!

Ga voor vintage

Bij een Bohemian interieurstijl hoort een mix van vintage meubels óf meubels met een vintagelook. Een Bohemian interieur hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn. Haal die erfstukken van zolder of ga langs bij de kringloop voor de beste koopjes! Én vergeet niet allerlei wereldse souvenirs te gebruiken in je interieur. Accessoires met een uniek, eigen verhaal zijn belangrijke elementen voor een Bohemian stijl!

Combineer natuurlijke materialen

Waar het bij andere interieurstijlen zo strak mogelijk moet, mag het bij een Bohemian interieurs wel wat gezelliger. Het hoeft allemaal niet lijnrecht en op elkaar afgestemd te zijn, want met natuurlijke materialen en speelse vormen breng namelijk je júíst gezelligheid en sfeer in huis! Bij natuurlijke materialen kun je denken aan:

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg leuk, maar hoe pas je deze natuurlijke materialen toe in je eigen woning? Je kunt denken aan een chique rotanstoel, rieten manden of een robuuste houten kast. Ook accessoires zoals vaasjes, lampen en krukken zijn er in allerlei materialen. Wees vooral niet bang om de verschillende materialen met elkaar te combineren! 

Bewaar de rust met warme tinten

Het leuke aan een Bohemian interieur is dat je er je eigen draai aan kunt geven! Maar met al die accessoires is het belangrijk om de rust te bewaren. Dit doe je door voor warme kleuren te gaan. Hierbij kun je denken aan felle kleuren maar óók aan warme aardetinten. Zo behoud je die heerlijke Bohemian vibe en blijft alles één geheel! De kleurkeuze hangt natuurlijk weer helemaal af van jouw eigen smaak.  

Botanische jungle

Last but not least: planten! Hiermee wordt je huis gezellig en haal je buiten naar binnen. Dit kan zo gek als je zelf wilt: een grote bananenplant, subtiele pampas pluimen óf een stoere cactus. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nieuwsgierig geworden naar natuurlijk materialen voor jouw Bohemian interieur? Kijk dan ook eens naar onze wooninspiratie over rotan en bamboe.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars