fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Zó maak je van jouw woning een echt kersthuis

Kerst staat weer voor de deur! Dit betekent veel gezelligheid en sfeer, zowel buitenshuis als binnenshuis. Veel mensen gaan daarom ook all-out om hun woning op en top in de kerstsfeer te krijgen. Toch is dit niet altijd voor iedereen even gemakkelijk, daarom helpen wij je alvast een stukje op weg om van jouw woning een echt kersthuis te maken!

Warme basis

Voordat je begint met de echte kerstdecoraties, is het belangrijk dat je een goede basis hebt. In de winter zijn warme kleuren, materialen en accessoires erg belangrijk voor een winterklare woning. Zorg er dus voor dat jouw interieur helemaal “winterproof” is voordat je begint met je kerststyling. Om te weten hoe je dit kunt doen, check dan deze blog!

kersthuis
warm

Kies een accentkleur

Kerstdecoratie is er in allerlei verschillende soorten, maten én kleuren! Kies voordat je gaat kerstshoppen een kleur die je wilt terug laten komen in al je decoraties. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk leuke dingen uit kunt zoeken én dat je uiteindelijk een mooi geheel maakt van jouw kersthuis. Je kunt voor traditionele kerstkleuren gaan zoals donkerrood, donkergroen, goud, brons of zilver. Maar je kan ook kiezen voor iets meer onconventionele kleuren. Denk bijvoorbeeld aan paars, lichtblauw of roze. Het belangrijkste is dat jij blij van de kleur wordt, dat is namelijk waar kest ook om gaat!

kersthuis
kleur

De kerstboom

Een kerstboom kan natuurlijk niet missen in jouw kersthuis! Toch zijn hier weer ontzettend veel verschillende mogelijkheden om de boom helemaal bij jouw kerststijl te laten passen. Wij zijn fan van de echte kerstboom. Maar de nep-bomen van tegenwoordig beginnen steeds echter te lijken, een goed alternatief dus. Toch zijn er nog meer creatieve manieren om een “boom” in huis te halen. Met houten latjes of takken kun je een ontzettend leuke alternatieve boom creëren. Versier jouw boom met je favoriete kerstballen en slingers (natuurlijk in de kleur die je hebt gekozen), leg er een aantal cadeaus onder en voila! Jouw kerstboom is helemaal klaar voor de kerst.

kersthuis
kerstboom

Verlichting

Kerstverlichting is de volgende zeer belangrijke stap. In de donkere winter zorgt dit voor de sfeer. Zowel buiten als binnen. Hang buiten een leuke slinger op in de boom, bosjes of een andere leuke plek. Voor binnen kun je ze, naast in de kerstboom, ook ophangen langs de vensterbank, de schouw of de ramen. Ook geeft het een leuk effect om ze in een glazen vaas te stoppen. 

Daarnaast zijn kaarsen ook echte sfeermakers. Koop mooie kandelaren met mooie grove kaarsen óf schattige waxinelichthouders. Ook kun je geurkaarsen aanzetten met een lekkere geur die helemaal past bij de winter en kerst.

kaarsen
kerstverlichting

Overige decoratie

kerstkrans
kersthuis

Als kers(t) op de taart zijn er ontzettend veel andere decoraties die je toe kunt voegen aan jouw woning. Maak bijvoorbeeld zelf een kerststukje met naaldtakken, een paar kerstballen en een kaarsje. Ook kun je een kerstkrans ophangen en een leuk beeldje neerzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Iets wat het altijd goed doet zijn natuurlijke materialen. Als de kerstkrans dus van takken is en het beeldje van hout of steen, ben je dus al  goed op weg!

Kerst gaat om positiviteit. Het belangrijkste is dus dat jij je helemaal blij voelt in jouw kersthuis. Ga dus voor een kleur die bij jou past en gebruik decoraties die jij helemaal leuk vind!  Alleen zo maak je van jouw woning een écht kersthuis. 

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars