fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Van recht naar rond

Waarschijnlijk is het ook jou wel opgevallen: rond is in! Loop je door een woonwinkel? Dan zie je overal ronde meubels en woonaccessoires. Ook wij zien bij de verkoop van huizen, bij de verkoopstyling en fotosessies steeds vaker ronde elementen voorbij komen. En dat is niet voor niets. Het gebruik van ronde vormen in je interieur heeft veel invloed op de sfeer in jouw woning. 

Gevoel

De ronde vorm rond roept positieve associaties op in ons brein. Rond wordt dus geassocieerd met dingen als warmte, zachtheid en vriendelijkheid. Dit heeft een positieve invloed op jouw gemoedstoestand en dus ook op jouw gevoel. Dit gevoel valt – volgens interieur experts – te vergelijken met de invloed van planten. Kortom: door ronde vormen te gebruiken vergroot je de kans dat jij je happy voelt in jouw woning!

rond

Effect

salontafel
mogelijkheden

Naast het feit dat rond een positief gevoel opwekt, staat het ook nog eens ontzettend leuk. De ronde vorm zorgt er voor dat strakke, harde lijnen doorbroken worden. Dit doet jouw interieur nét wat zachter lijken. 

Ook zorgen ronde vormen voor rust en een serene sfeer. Ontsnap hiermee dus even uit de hectiek! Om ruimte te creëren zijn ronde vormen ook uitermate geschikt.

Mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om rond terug te laten komen in jouw interieur. Van meubels tot decoratie, alles is mogelijk. Wij hebben wel een paar aanraders, om jouw ronde interieur helemaal af te maken.

Een ronde eettafel

Bespaar ruimte met een ronde eettafel. Omdat een ronde tafel minder ruimte in beslag neemt, voelt de ruimte waarin hij staat groter aan. Ook is het gemakkelijker om rond de tafel heen te bewegen én is het creëren van meer zitruimte geen probleem. Je schuift namelijk gemakkelijk een aantal extra stoelen bij. Daarnaast maakt een ronde eettafel het dineren een stuk gezelliger. Een ronde tafel bevorderd het oogcontact met álle leden aan de tafel. Laat die urenlang tafelen, koffie drinken of borrelen dus maar komen!

rond
eettafel

Een ronde salontafel

Niet alleen de eethoek, maar ook de salontafel kan heel goed rond zijn. De organische vormen zorgen voor rust in de woonkamer. Ook kun je ronde salontafels goed combineren. Tegenwoordig heb je veel verschillende setjes die verschillen in hoogte. Als je deze samenvoegt, krijg je een sfeervol en vooral speels effect. En nóg een voordeel… Je stoot je niet meer aan hoeken!

rond
rond

Vloerkleed

Een rond vloerkleed is het perfecte voorbeeld om het eerder genoemde effect te bereiken; het doorbreken van lijnen. Rechte vormen zorgen misschien voor lengte, maar kan het ook heel hard en hokkerig maken, terwijl een rond kleed zorgt voor sfeer en het de ruimte wat speelser maakt. Ook zorgt een kleed voor een eenheid van alles wat in de kamer staat. Er zijn ontzettend veel materialen die geschikt zijn voor jouw ronde vloerkleed. Één van onze favorieten die je in deze tijd veel tegenkomt, is het rotan vloerkleed. De organische vorm in combinatie met het organische, natuurlijke materiaal zorgt voor een mooi, levendig en warm effect.

Lampen

Nog een leuk element waar je ronde vormen in terug kunt laten komen: lampen! Deze vind je in allerlei soorten, maten en kleuren. Een mooie ronde hanglamp kan dé eyecatcher van jouw kamer zijn. Maar ook voor bureaulampjes of staande lampen is rond een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een mooie ronde pit of lampenkap. 

Wanddecoratie

Ook op gebied van wanddecoratie komen ronde vormen vaak terug. Denk aan schilderijen, wandrekken en spiegels. Alles is tegenwoordig mogelijk en de combinaties zijn eindeloos. Laat je creativiteit dus vooral de vrije loop gaan! Zoals op onderstaand voorbeeld te zien, krijgt met de ronde vorm “een touch of Marrakesh” ook steeds meer podium door mooie houten en rotan wand-items. Combineer het met een paar pluimen en een rotan mand en je voelt je helemaal zen! 

rond
rond

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars