fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Stylingtips: de nieuwste spiegeltrends van 2021

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wat zijn de meest hippe spiegels van het land? Tegenwoordig hebben spiegels niet meer alleen een functionele of praktische functie, ze mogen ook echt opvallen en een eyecatcher zijn in je interieur. In deze blog zetten we de laatste trends voor je op een rijtje en bespreken we de meest trendy modellen met je. Lees je mee?

 

Groot, groter, grootst

Dit jaar zie je grote, staande (design) spiegels steeds vaker in het interieur terugkomen als één van de meest belangrijke woonaccessoires in een ruimte. Het staat super stijlvol en is ook nog eens ontzettend praktisch! En daar bedoelen we dus geen paskamer-spiegel mee, maar echte grote exemplaren van minimaal twee meter hoog en één meter breed. Een dunne lijst van bijvoorbeeld metaal, messing of hout maakt het geheel helemaal af. Of kies ervoor om geen lijst te gebruiken voor een minimalistische, rustige look. Hang de grote spiegel niet op: zet hem tegen de muur aan! Dit staat veel stoerder en op deze manier kun je hem makkelijk nog eens van plek verwisselen. 

Bijzondere vormen

Ronde spiegels waren de afgelopen jaren niet meer weg te denken in menig badkamer, hal of woonkamer. Nog steeds erg trendy, maar durf eens verder te kijken dan dat! Wat dacht je van ovalen of asymmetrische vormen? De moderne en art-deco stijl komt steeds meer terug en daar passen deze spiegels perfect bij. Ook de ‘wavy’ spiegels zijn niet meer weg te denken en zien we veel terug op social media. Een funky jaren ’70 trend waar je van moet houden, maar geef het eens een kans!

 

 

Tip: Een kleine ruimte groter laten lijken? Kies dan altijd voor een grote spiegel, ook in de meest kleine ruimtes. Kies daarbij niet voor een opvallende vorm of een groffe lijst: hou het minimalistisch en rustig. Op deze manier lijkt je hal, inloopkast, toilet of kleine slaapkamer dubbel zo groot!

Meerdere spiegels bij elkaar

Voor de echte ijdeltuiten onder ons: veel (kleine) spiegels combineren is het op dit moment helemaal. Neem bijvoorbeeld een groot aantal kleine vierkante, rechthoekige of zeshoekige spiegels en maak er één groot geheel van, passend bij de ruimte. Op deze manier lijkt het net één exemplaar. Je zou zelfs een hele muur kunnen doen op deze manier, wees creatief!  Een droom die uitkomt voor iedereen die zichzelf graag van alle kanten wil bekijken 😉

Creatief met lijsten

Dit voorjaar mag je helemaal losgaan met de lijsten om je spiegel. Ga je voor rotan, webbing of schilder je zelf een tweedehands lijst in een gek kleurtje? Het kan allemaal. Zelfs spiegels met purschuim (!) zien we overal op internet terug. Ook grote, gouden lijsten die lijken op de lijsten van een oud schilderij zien we veel terugkomen dit seizoen. En dat hoeft dus helemaal niet duur te zijn: speuren op Marktplaats of een shop-afspraak bij de Kringloop kan je een hele mooie unieke spiegel met lijst opleveren. Een middagje met spuitverf in de weer en je hebt een geweldige eyecatcher in je woonkamer, hal of slaapkamer!

 

 

Tip: Een donkere kamer lichter maken? Het kan!  Positioneer een spiegel tegenover een raam of lichtbron.

Op deze manier wordt er direct meer licht gecreëerd in de ruimte.

 

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je een nieuwe spiegel aanschaffen? Meet thuis goed op wat de afmeting moet zijn en hoeveel plek je hebt, want hier kun je je in de winkel of online flink op verkijken. Veel succes met het uitzoeken van een nieuw exemplaar!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars