fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Planten maken jouw huis gezond!

Planten zijn niet alleen maar voor de sfeer en gezelligheid: ze zijn namelijk ook nog eens goed voor je gezondheid! Planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Veel huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. Dit is goed voor de energierekening, maar ondertussen gaat de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid achteruit. Hiervoor zijn luchtzuiverende planten dé oplossing.

Een slechte luchtkwaliteit kan veel invloed hebben op je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld leiden tot klachten zoals, hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten of longproblemen. Planten kunnen daarom nog meer toevoegen aan je interieur dan alleen maar sfeer. Ze kunnen jouw slaapkamer, werkplek en woonkamer upgraden tot een gezonde ruimte.

 

Veel planten produceren zuurstof, maar niet elke plant is luchtzuiverend. Er zijn twee planten die zeer goed zijn voor de luchtkwaliteit. Dit zijn de lepelplant en de krulvaren. Er is wetenschappelijk bewezen dat deze planten de lucht zuiveren.

De lepelplant, ook wel spathiphyllum genoemd, is een sierlijke en bloeiende kamerplant. Deze plant komt oorspronkelijk uit de dichte regenwouden van het Amazonegebied. Hierdoor is de lepelplant gewend aan veel vocht en is het bijna niet mogelijk om hem te veel water te geven. De spathiphyllum is ook een makkelijke plant als het gaat om zonlicht. Deze plant vind overal wel zijn draai.

De krulvaren, ook wel nephrolepis exaltata genoemd, is een licht tropische plant. De krulvaren houdt van veel zonlicht en daarom een standplaats bij het raam. De verzorging van een krulvaren is niet ingewikkeld. Twee keer in de week water is voldoende. De plant is ook goed te lezen: als hij te veel of juist te weinig water krijgt of te weinig zonlicht worden de bladeren licht groen. 

Luchtzuiverende planten gaan bijzonder te werk. Ze nemen schadelijke stoffen via de bladeren in zich op en breken dezen af in de wortelen. Ook zetten ze CO2 om in zuurstof en brengen ze waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de kwaliteit van de lucht in jouw huis omhoog.

Wil je meer weten over planten en de trends ervan? Lees dan dit artikel. En onthoud: planten heb je nooit genoeg! Vooral nu je weet dat ze ook nog eens een luchtzuiverende werking kunnen hebben.

Meer wooninspiratie bekijken:

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

pexels-teona-swift-6912827
Seizoenen

Zo blijven jouw planten leven terwijl je op vakantie bent!

pexels-askar-abayev-5638746
Buitenleven

Tuinfeest ideeën

pexels-vlada-karpovich-4050423
Ruimtes

Oranje als nieuwe trendkleur in je interieur: komt dat even goed uit!

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2021
Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer / Partners

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars