fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Planten maken jouw huis gezond!

Planten zijn niet alleen maar voor de sfeer en gezelligheid: ze zijn namelijk ook nog eens goed voor je gezondheid! Planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Veel huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. Dit is goed voor de energierekening, maar ondertussen gaat de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid achteruit. Hiervoor zijn luchtzuiverende planten dé oplossing.

Een slechte luchtkwaliteit kan veel invloed hebben op je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld leiden tot klachten zoals, hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten of longproblemen. Planten kunnen daarom nog meer toevoegen aan je interieur dan alleen maar sfeer. Ze kunnen jouw slaapkamer, werkplek en woonkamer upgraden tot een gezonde ruimte.

 

Veel planten produceren zuurstof, maar niet elke plant is luchtzuiverend. Er zijn twee planten die zeer goed zijn voor de luchtkwaliteit. Dit zijn de lepelplant en de krulvaren. Er is wetenschappelijk bewezen dat deze planten de lucht zuiveren.

De lepelplant, ook wel spathiphyllum genoemd, is een sierlijke en bloeiende kamerplant. Deze plant komt oorspronkelijk uit de dichte regenwouden van het Amazonegebied. Hierdoor is de lepelplant gewend aan veel vocht en is het bijna niet mogelijk om hem te veel water te geven. De spathiphyllum is ook een makkelijke plant als het gaat om zonlicht. Deze plant vind overal wel zijn draai.

De krulvaren, ook wel nephrolepis exaltata genoemd, is een licht tropische plant. De krulvaren houdt van veel zonlicht en daarom een standplaats bij het raam. De verzorging van een krulvaren is niet ingewikkeld. Twee keer in de week water is voldoende. De plant is ook goed te lezen: als hij te veel of juist te weinig water krijgt of te weinig zonlicht worden de bladeren licht groen. 

Luchtzuiverende planten gaan bijzonder te werk. Ze nemen schadelijke stoffen via de bladeren in zich op en breken dezen af in de wortelen. Ook zetten ze CO2 om in zuurstof en brengen ze waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de kwaliteit van de lucht in jouw huis omhoog.

Wil je meer weten over planten en de trends ervan? Lees dan dit artikel. En onthoud: planten heb je nooit genoeg! Vooral nu je weet dat ze ook nog eens een luchtzuiverende werking kunnen hebben.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars