fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Jouw tuin weer voorjaar klaar met deze tips!

De dagen worden steeds een beetje langer en de eerste lammetjes zijn geboren. Het is alweer lente en dat betekent dat alles weer begint te groeien en te bloeien. Dé perfecte tijd om jouw tuin lente klaar te maken. Met deze tips kan jij los in de tuin en is jouw tuin in een handomdraai klaar voor de lente.

Tip 1: Onkruid

Nu het steeds warmer wordt begint alles rustig aan weer te groeien. Helaas ook het onkruid! Om verspreiding tegen te gaan is het goed om juist nu te gaan wieden. Het is belangrijk dat je de gehele wortel van het onkruid verwijderd. Doe je dat niet? Dan groeit het snel weer terug, dat wil je natuurlijk niet.

 

Ook helpt het om planten dicht op elkaar te planten. Zo is er weinig plek voor het onkruid om door te komen. Dit scheelt een hoop onderhoud. Het is niet het leukste klusje om te doen, maar als de tuin eenmaal onkruid vrij is lijkt het al snel netjes en is er extra ruimte voor de planten en bloemen om te bloeien.

Tip 2: Gazon

Als je gras in jouw tuin? Dan is het ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. In de winter krijgt het niet veel voeding en daarom is het goed om het gras een handje te helpen. Het gazon bemesten geeft voeding en helpt het gras sterk te worden. Voor de beste opname is het belangrijk om het gras vlak voor een regenbui te bemesten. Houd daarom de weerberichten in de gaten.

Het gras begint al bij 5 á 6 graden te groeien. De eerste maaibeurt zit er dus weer aan te komen. Maaien is voor het gras heel erg goed; dat stimuleert de groei. Let wel op: maai het de eerste keer één á twee standen hoger dan gewoonlijk. Hierdoor voorkom je beschadigingen.

Tip 3: Snoeien

De tuin lente klaar betekent; snoeien, snoeien en nog eens snoeien! Het is goed voor de planten in de tuin en het lijkt al snel veel frisser. Elke plant moet op een ander moment en andere manier gesnoeid worden. Denk hierom voordat ergens de schaar in word gezet. Alle planten zijn verschillend, maar één ding hebben ze gemeen; ze vinden het niet leuk om gesnoeid te worden met vorst. Houd daarom het weerbericht in de gaten. Twijfel je of er nog vorst aan komt? Wacht dan even met snoeien.

Tip 4: Kleur, kleur en nog meer kleur!

De temperaturen gaan weer een beetje omhoog en al snel beginnen de zomerkriebels te komen. Om er in de zomer kleurrijk bij te zitten hebben wij nog een paar bloemen op een rij gezet die geplant kunnen worden. Zo staat jouw tuin er in de maanden juni en juli kleurrijk bij. Wie wil dat nou niet?

 

Celosia:

Met zijn karakteristieke vlamvorm is het echt een blikvanger in je tuin. Er zijn ongeveer 45 verschillende soorten en ze zijn in veel verschillende knalkleuren te krijgen. Voor ieder wat wils dus! Het voordeel van deze plant? Makkelijk te verzorgen en lekker lang in bloei.

 

Lavendel:

Iedereen kent het en je kunt al wegdromen bij de klassieke geur. Lavendel is een must have voor in de tuin deze zomer. Het is makkelijk te combineren met een andere plant, waardoor een mooi geheel ontstaat. Door de lange bloei kun je de hele zomer genieten van de lavendel en de heerlijke geur!

 

Allium:

Deze bloem wordt ook wel een sierui genoemd. Het is een opvallende bloem door zijn mooie ronde bloeiwijze. Er zijn veel variaties van te vinden en de verschillende kleuren zijn leuk om te matchen in jouw tuin. Staan de Alliums eenmaal goed? Dan hebben ze weinig onderhoud nodig. Ze hebben een lange bloei en na de winter komen ze vanzelf weer terug.

 

Zonnebloem:

Voor het échte zomer gevoel kan een zonnebloem in de tuin niet ontbreken. Vanaf april geplant je ze in zandgrond. Ze hebben iets meer liefde en aandacht nodig, maar daar krijg je ook iets voor terug! Wat voor tuin je ook hebt; zonnebloemen zijn altijd goed. Wist je dat zonnebloemen er ook zijn in andere kleuren dan alleen maar geel?

Beginnen jouw vingers al te kriebelen? Met deze tips heb je jouw tuin in no-time lente klaar en zit je er in de zomer heerlijk kleurrijk bij. Wie wil dat nou niet? Nu de tuin straks lente klaar is, is het huis aan de beurt. Benieuwd naar de beste hacks om jouw huis lente klaar te maken? Dat lees je hier.

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars