fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Slim inpakken tijdens een verhuizing: 7 handige tips!

Een verhuizing is voor veel mensen een stressvolle en spannende periode. Maak je je zorgen over hoe je je spullen ingepakt, in de verhuiswagen en weer uitgepakt gaat krijgen? Dat snappen we helemaal, maar gelukkig bestaan er een hoop trucjes waarmee je het hele proces een stuk slimmer kunt aanpakken. In deze wooninspiratie helpen we je een handje en geven we je tips over het inpakken van je spullen, zodat je verhuizing straks een fluitje van een cent is! Lees je mee?

 

1. Schroeven bij elkaar houden

Wanneer je meubels uit elkaar moet halen, is het slim om de schroeven die bij het meubel horen los in een zakje te doen en deze op het meubel te plakken. Doe voor de zekerheid ook een briefje in het zakje met de naam van het meubel, zodat als deze losraakt, je in ieder geval nog weet waar het bij hoort.

2. Maak foto’s van al je kabeltjes

Niet helemaal thuis in de wereld van stekkertjes, snoertjes en kabeltjes? Je tijdens de verhuizing bezighouden met elektrische apparaten die allemaal tien verschillende snoertjes nodig hebben, daar heb je toch helemaal geen zin in. Maak voordat je je apparaat loskoppelt en inpakt een foto van de snoertjes die erbij horen, zodat je in je nieuwe woning gelijk aan de slag kunt.

3. Stop boeken in rolkoffers

De meest zware spullen die je moet inpakken zijn meestal de boeken. Heb je hier veel van? Gebruik koffers! Zo kun je ze gewoon naar de verhuiswagen toe rollen, wat veel minder energie kost. Ook kunnen koffers meestal meer gewicht aan dan kartonnen dozen: ideaal. En je rolkoffers moet je toch ook meenemen, twee vliegen in één klap dus 😉

4. Gebruik vuilniszakken voor je kleding

Je kleding stuk voor stuk uit de kast halen is echt zonde van je tijd. Laat ze aan de hangertjes hangen en bind ze per groepje aan elkaar. Doe er vervolgens een grote, stevige vuilniszak omheen en laad het zo de verhuiswagen in. In je nieuwe woning knip je de vuilniszakken los en hang je je kleding zó weer fris en fruitig in de kast!

5. Gebruik kleurcodes op je verhuisdozen

Met verschillende kleuren tape kun je makkelijk onderscheid maken tussen alle kamers in je nieuwe woning. Plak de tape per kamer op de verhuisdozen en deuren, zodat je vrienden of verhuizers gelijk weten welke doos naar welke kamer moet.

6. Houd één verhuisdoos apart met spullen die je direct nodig hebt

Na de verhuizing ben je waarschijnlijk erg moe en heb je geen zin om alle dozen nog door te spitten op zoek naar je pyjama, tandenborstel of toiletrol. Pak daarom één verhuisdoos in met alle essentials die je nodig hebt voor de eerste dag. Doe alsof je op vakantie gaat! En maak het jezelf ook een beetje gemakkelijk: pak ook een lekker drankje en snackje in 😉

7. Neem niet alles mee

De laatste, maar misschien wel meest belangrijke tip in deze wooninspiratie: neem niet alles mee! Zoek voordat je alles in dozen gaat doen, eerst je spullen uit. Waarom zou je energie en tijd steken in het verplaatsen van spullen die je eigenlijk niet nodig hebt? Doe eens een ronde door je kleding, boeken of andere dingen waar je veel van hebt en breng de dingen die je niet meer wil naar een Kringloop in de buurt. Dit gaat je zoveel inpak-werk schelen!

Wij hopen dat we je wat zorgen uit handen hebben kunnen nemen met deze handige tips. Mocht je binnenkort verhuizen: ontzettend veel succes en begin vroeg met de voorbereidingen: volgens mij is er nog nooit iemand geweest die té vroeg is begonnen met inpakken! 😉

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars