fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Life hacks voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak!

De lente staat weer voor de deur! De zon begint weer vaker te schijnen, het is wat minder koud en een stuk langer licht buiten. Heerlijk! Het voorjaar staat in het teken van een nieuw begin. Wereldwijd staat dit nieuwe begin gelijk aan een grote schoonmaak. Maar… waarom doet men dit? We nemen afscheid van de winter en kunnen de ramen en deuren weer openzetten. Welkom zonnestralen! Ook associëren we het voorjaar met positiviteit, en dat is iets waar we waarschijnlijk dit jaar heel erg aan toe zijn. En last but not least: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Staat een voorjaarsschoonmaak ook op jouw to-do lijst? Met onderstaande schoonmaak hacks helpen we je graag een handje!

1. Spons in de magnetron

De magnetron wordt vaak overgeslagen tijdens de wekelijkse poetsbeurt. Tijd om hem eens goed onder handen te nemen tijdens deze grote schoonmaak! Volg deze simpele tip op en het is zo gebeurd. Door een vochtige spons twee minuten in de magnetron te laten draaien maak je ontzettend veel bacteriën dood. Veeg de binnenwanden schoon en droog met een microvezeldoekje. Klaar voor de volgende opwarmbeurt!

2. Planten zonder stof

Heb je veel planten in huis? Dan heb je natuurlijk geen tijd om elk blad van iedere plant apart te gaan afstoffen wanneer dat weer nodig is. Haal het stof eraf door je planten allemaal even buiten te zetten wanneer het regent. Krijgen ze gelijk een goede hoeveelheid water, waarna ze weer kunnen shinen in je interieur zonder doffe stoflaag! Let je er daarbij wel op dat het niet te koud is buiten? Een te grote temperatuurwisseling vinden planten dan weer niet zo leuk 😉

3. Blend it clean

Nog steeds je goede voornemens aan het volhouden door regelmatig een smoothie voor jezelf klaar te maken? Het is en blijft een kriem om iedere keer de blender te moeten schoonmaken, wat zeker geen makkelijk klusje is met die scherpe messen onder in de beker. Wil je hem een keer goed doorgrondig reinigen? Vul de beker met warm water en doe er een druppel afwasmiddel in. Zet hem vervolgens aan en je ziet alle viezigheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je hoeft hem daarna alleen nog even kort af te spoelen en hij kan helemaal fresh de kast in!

4. Cola in de pot

Cola is niet alleen een populaire frisdrank, maar ook nog eens een superhandig goedje om mee schoon te maken! Geloof het of niet, maar zelfs de wc wordt blij van dit zwarte drankje. Giet de cola langs de wc-pot, laat het een tijdje intrekken en spoel daarna door voor een sprankelend resultaat zonder kalkvlekken!

5. Parfum voor je huis

Heb je je hele huis gestoft en gepoetst? Het enige wat dan nog moet gebeuren is een laatste stofzuigbeurt. Iets wat wij echt een geweldige tip vonden, is om waspoeder, wasverzachter korrels of een geurzakje op te zuigen voordat je door het hele huis gaat. De muffe geur van de stofzuiger veranderd binnen no-time in een heerlijke geur die je als een soort parfum door je huis verspreid. Ook handig om te doen wanneer je bijvoorbeeld visite verwacht! Overal zal het gelijk ruiken naar schone was zonder dat je ook maar iets aan de was hebt gedaan 😉

Met deze superhandige schoonmaak hacks bespaar je veel tijd. Dat betekent: extra tijd om van het heerlijke lenteweer te genieten! En geef toe: wie houdt er nu niet van een opgeruimd en schoon huis? Begin de lente goed en maak dat sopje klaar! Wij gaan snel beginnen aan onze voorjaarsschoonmaak, jij ook?

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars