fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Fleur je vensterbank op!

Wanneer je uit het raam kijkt óf juist als je naar binnen kijkt is het eerste wat je ziet de vensterbank! De één heeft hem vol staan met planten, beeldjes en andere prullaria en de ander ziet hem liever zo leeg mogelijk! Toch kun je meer met de vensterbank dan dat je in eerste instantie zou denken. Vind jij het lastig om je vensterbanken stylish in te richten? Wij hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet! Zo fleur jij jóúw vensterbank op.

1. De bank

De vensterbank, het woord zegt het al: bank! De vensterbank is bedoeld als bank bij het venster. En hoewel er tegenwoordig ook heel veel andere leuke decoratie ideeën zijn, zie je de vensterbank ook regelmatig als échte bank terugkomen. Dit is een gaaf idee voor de woonkamer óf keuken, maar ook in de slaapkamer kan zo’n zitplaats erg fijn zijn. Maak het zitvlak knus en comfortabel door gebruik te maken van zitkussens en leuke sierkussens. Pas de kussen aan, aan de stijl van je woning! Zo betrek je de vensterbank bij je interieur.

bank
planten vensterbank

2. Planten op je vensterbank

Planten houden van zon. En waar is er meer zon in huis dan bij het raam?! Hierdoor is het een goed idee om de vensterbank te decoreren met leuke planten. Zeker wanneer je een smalle vensterbank hebt, zijn planten een goed idee! Gebruik leuke potjes en combineer verschillende planten en cactussen om een jungle-sfeer in huis te creëren. Naast dat het ontzettend leuk staat, werken planten ook erg goed tegen inkijk. Ga dan voor grote, hoge planten in de vensterbank. Zo voorkom je dan mensen direct naar binnen kunnen kijken!

3. Maak een boekenplank van de vensterbank!

Ben je gek op het lezen van boeken? Dan heb je nooit genoeg opbergruimte voor je boekencollectie. Het is daarom een leuk idee om de vensterbank als boekenplank te gebruiken. Dit geeft een persoonlijke touch aan je interieur! Stapel de boeken op óf zet je juist verticaal naast elkaar. Je kunt dit ook combineren voor een speels effect!

andere boekenkast
kaarsen vensterbank

4. Kaarsen

Ben je gek op het lezen van boeken? Dan heb je nooit genoeg opbergruimte voor je boekencollectie. Het is daarom een leuk idee om de vensterbank als boekenplank te gebruiken. Dit geeft een persoonlijke touch aan je interieur! Stapel de boeken op óf zet je juist verticaal naast elkaar. Je kunt dit ook combineren voor een speels effect!

5. Sfeerlicht

Tafellampjes doen het ook goed in de vensterbank. Ze brengen ’s avonds sfeer in huis en overdag pronken ze als accessoire. Er zijn genoeg mooie, verschillende modellen verkrijgbaar, van kleine eenvoudige tot opvallende tafellampen.

sfeerlicht tafellamp
vazen

6. Vazen

Vazen doen het ook altijd goed op de vensterbank! Je kunt gaan voor grote vazen, dit werkt ook goed tegen inkijk. Je kan hem vullen met een mooie tak met knoppen zoals een magnolia of bloesemtak. Of wat dacht je van een uitgedroogde berenklauw?

 

Ook kun je voor kleine vazen gaan met bijvoorbeeld droogbloemen of pampasgras. Je hebt vazen in verschillende kleuren en vormen. Vazen in aparte vormen van aardewerk zijn erg populair! Een vaas met een gat in het midden geeft een speels effect. Hierdoor creëer je een klein kijkgat waardoor er toch nog licht naar binnen kan komen!

Ga opzoek naar wat past bij jou interieur en smaak. Ga voor groot als je inkijk wilt voorkomen en voor klein als je meer sfeer wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars