fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Een sfeervolle slaapkamer in een handomdraai

De slaapkamer is misschien wel een van de fijnste plekjes in huis. Of je er nu alleen maar komt om te slapen of ook om te leren, werken en film te kijken: het is een plekje in huis dat best wat sfeer mag bezitten zodat je hier heerlijk tot rust komt. Benieuwd hoe? Wij geven je dé tips voor een sfeervolle slaapkamer in een handomdraai.

Bed

Je bed is het belangrijkste meubel in je slaapkamer. Een hemelbed met de mooie overkapping zorgt voor sfeer door de gordijnen die je hierin kunt ophangen. Geen ruimte voor een hemelbed? Maak dan je bed op met mooi beddengoed, gezellige kussentjes, én een sprei die helemaal past bij jouw slaapkamer voor een fijne vibe. Denk aan een grof gebreide, eentje met kant of zelfs een schapenvachtje.

Kleuren

Houd jij van kleur? Wees dan niet te bang en verf één wand een kleur naar keuze. Houd er rekening mee dat de slaapkamer een plek is om tot rust te komen, dus ga niet voor hele felle of harde kleuren. De overige wanden kun je optioneel eenzelfde kleur, in een lichtere tint geven voor meer eenheid. Als je dan ook nog eens jouw meubels hierop afstemt, word jij helemaal “zen” in jouw gerestylede slaapkamer.

Verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, maar ook heel bepalend voor de sfeer in een ruimte. Wil jij een avond in bed genieten van een film? Kies dan voor leuke windlichten en waxinelichthouders. Heb jij jouw kledingkast op de slaapkamer staan? Kies dan voor lampjes boven of zelfs ín de kast, zodat je ook op donkere momenten van de dag gewoon die jurk of broek uit de kast kunt vissen zonder in het donker te moeten tasten.

Dag plafonnière

We zien vaak dat men uit gemak of praktische overwegingen in de slaapkamer kiest voor een simpele plafonniere, terwijl ook boven jouw bed een hanglamp kan zorgen voor veel meer sfeer. Lampen van natuurlijke materialen zoals hout en rotan zorgen voor veel rust en passen eigenlijk in iedere interieurstijl.

Accessoires

Oké: kleur op de wand en het bed mooi opgemaakt? Dan is het nu tijd voor het leukste onderdeel: accessoires! Net als in je woonkamer en overige ruimtes in het huis, is ook de slaapkamer een plek waar accessoires het veel gezelliger maken. Denk eens aan een sierladder met een plaid en/of lampje, mooie items aan de wand zoals een schilderij, foto’s of een spiegel. En… Groen doet het altijd goed, dus overweeg om op de slaapkamer een plant te plaatsen. Ook nog eens goed voor het zuurstofgehalte. Win-win dus!

De vloer

Ben jij meer van de warme voetjes? Dan is vloerbedekking op de slaapkamer voor jou waarschijnlijk een goede keuze. Toch zien we dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor laminaat, zeil, hout of PVC. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt? Dan is vloerbedekking voor jou geen handige keuze. Liever wel warme voetjes? Denk dan na over een leuk vloerkleedje voor naast het bed. Niet alleen praktisch, maar het staat ook nog eens heel leuk.

De inrichting

Heb je een ruime slaapkamer en meerdere plekken waar het bed zou kunnen staan? Dan kan de indeling ook bepalend zijn voor de sfeer in de ruimte. Plaats je je bed in het midden, dan lijkt de ruimte misschien iets kleiner, maar ook direct knusser. Plaats je hem in de hoek, heb je veel meer ruimte voor leuke andere meubels en accessoires zoals een fijne stoel, bankje, kist, kastje of bureau.

Natuurlijk licht

Los van sfeerlicht en een hang- of plafondlamp, brengt daglicht pas écht het zonnetje in huis. Heel fijn, dat natuurlijke licht, maar als je wilt studeren óf bijvoorbeeld nachtdiensten draait, wil je de zon ook graag buiten kunnen houden. Afhankelijk van hoe jij jouw slaapkamer “gebruikt”, kies je jouw gordijnen. Moet je bijvoorbeeld overdag slapen? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Wil je gordijnen puur toevoegen voor de sfeer, náást de functionele rolgordijnen? Overweeg dan om voor een zachter, natuurlijker materiaal te kiezen zoals linnen.

Jeuken jouw handen al om aan de slag te gaan? Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips op weg geholpen. Alvast veel style-plezier én: welterusten!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars