fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

DIY: Kerstballen met natuurlijke twist

Op zoek naar een manier om de natuur te verwerken in je kerstboom? Wij weten hoe! Je kunt namelijk heel makkelijk je kerstballen vullen met jouw favoriete natuurlijke elementen. Denk hierbij aan droogbloemen, kersttakjes of dennenappels. Alles is mogelijk! Een frisse, moderne twist op de klassieke kerstbal. De natuurlijke kerstballen passen bij je interieur én bij je kerstboom. En het leukste? Je kan ze ook nog eens makkelijk zélf maken! En wij vertellen je hoé.

Voor dat je begint!

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende kerstballen. Zorg dat de kerstbal die je kiest, in ieder geval doorzichtig is én groot genoeg is voor hetgeen dat je gaat gebruiken. Wanneer je droogbloemeng gebruikt kun je kiezen uit verschillende bloemen. Een roos zal er vast prachtig uitzien maar deze bevat veel vocht en blijft dus niet lang mooi! Als ze drogen, kan er een laagje damp of zelfs schimmel ontstaan aan de binnenkant van de bal. Dat willen we natuurlijk niet! Ga daarom voor bloemen en blaadjes die makkelijk drogen. Zo kan je creatie de hele kerst blijven hangen!

Stap 1: Waar kies je voor?

Ga je voor de droogbloemen variant? Welke bloemen kies je dan? Bloemen die het meest geschikt zijn voor deze DIY zijn: Chamelaucium, Scabiosa-zaaddoos, Mimosa, Zeelavendel, Gypsophelia (gipskruid), Eucalyptus én de Daucus. Met deze bloemen weet je zeker dat je goed zit! Ook kersttakken zoals dennentakken en conifeertakken zijn goed te gebruiken voor deze DIY. Deze hoef je namelijk niet te drogen én zijn helemaal kerstmis-proof!

kerstbal droogbloemen

Stap 2: Bijknippen

Snij de bloemen of takjes op maat en knip de blaadjes eventueel bij. Duw hem vervolgens voorzichtig in de opening van de kerstbal. Een pincet óf naald kan helpen om de bloemen of takjes netjes in de bal te krijgen!

kerstbal droogbloemen
kerstbal droogbloemen

Stap 3: Let it snow!

Sluit de kerstbal af en schud er zachtjes mee. Zo valt het element op een natuurlijke manier weer in de plooi. Wil je de kerstbal nog iets meer winters maken? Rol dan een papiertje op en gebruik deze als een trechter om nep sneeuw in de kerstbal te kieten! Zo heb je jouw eigen mini winter wonderland.

Stap 4: Ophangen maar

Haal een feestelijk lint of een stukje touw door het oog van de kerstbal. Zo kun je jouw kerstbal makkelijk ophangen! Hij staat prachtig in de kerstboom maar kan ook verwerkt worden in een kerstkrans of andere kerstversiering. Ook is deze kerstbal erg leuk om weg te geven tijdens de feestdagen!

kerstbal DIY

Heb jij na het lezen van deze wooninspiratie zin gekregen om de kerstboom op te tuigen? Lees dan hier dé kersttrends voor 2020. Of kan je geen genoeg krijgen van droogbloemen, lees dan hier hoe je je interieur inricht met deze trend!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars