fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

De ideale thuiswerkplek: Rust en focus

We werken tegenwoordig massaal thuis. Hoewel we in eerste instantie hoopten dat dit van korte duur zou zijn, is het einde nog niet in zicht. Misschien werk jij zelfs de hele week wel thuis? Daarom is het belangrijk om een fijne thuiswerkplek te hebben. Dit is echter nog wel een uitdaging. Want thuis ligt de afleiding op de loer. Wij hebben dé 4 tips om je te helpen met het creëren van een thuiswerkplek waar je helemaal tot rust kan komen én je kunt focussen op jouw taken.

Tip 1: De juiste pleke

Het is belangrijk om een werkplek te kiezen waar je niet gestoord wordt. Dit is misschien gewoon aan de keukentafel of in de woonkamer. Heb je meerdere huisgenoten? Dan is een aparte kamer óf een slaapkamer misschien geschikter. Let hierbij ook op de ramen: daglicht en frisse lucht zorgen voor een boost, waardoor je harder zult werken en een betere focus krijgt! Vraag jezelf vervolgens af of je veel spullen bij de hand moet hebben of alleen een laptop. Dit speelt allemaal mee bij het bepalen van de plek voor jouw home office.  Naast daglicht is het ook verstandig om goede werkverlichting te hebben. Je kunt ervoor kiezen om spots te laten installeren in het plafond of een ga voor de goedkopere bureaulamp. Bij voorkeur sfeerverlichting, zodat de rust in de kamer blijft.

Focus werkplek

Tip 2: Het bureau

Na het bepalen van de ruimte is het bureau het belangrijkste onderdeel van je werkplek. Ga voor jezelf na wat je nodig hebt. Zoek je een bureau met veel opbergmogelijkheden? Een bureau dat tegen een muur geplaatst is? Of juist een simpele maar vooral grote tafel? Er zijn verschillende opties wat betreft bureaus. Het belangrijkste is natuurlijk dat je er goed aan kunt zitten en de tafel geschikt is voor jouw werk. Hierbij is de juiste stoel ook erg belangrijk. Met een goede stoel kun je je beter focussen en voorkom je rugklachten. Vergeet de keukenstoel en ga voor een echte bureaustoel!

Tip 3: Opruimen

Een opgeruimd bureau creëert rust op je werkplek. Je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk afgeleid worden! Ruim daarom je werkplek op en gooi onnodige spullen weg of berg deze op. Bij bergruimte denk je snel aan kasten, maar je mooie spullen hoeven helemaal niet achter slot en grendel te worden opgeborgen. Het is juist mooi om ze te verzamelen en te presenteren in rotan manden bijvoorbeeld. Zet deze manden wel ónder je bureau voor meer overzicht en minder afleiding.

home office rust
home office

Tip 4: Persoonlijkheid

Rust en focus hoeft niet per se “saai” te betekenen. Zorg ervoor dat je het thuiskantoor een persoonlijk tintje geeft. Rust is natuurlijk prima, maar je werkplek moet natuurlijk wel uitnodigen. Jij moet er graag willen werken! Dit kan makkelijk met accessoires. Denk aan planten, inspirerende posters óf een chique klok. Zet ook een paar geurkazen op je bureau, kies voor een rustige geur zoals katoen. Naast dat deze heerlijk ruiken, staan ze ook nog eens leuk. Maak het persoonlijk!

Wil je je thuiswerkplek een unieke touch geven? Maak dan zélf gedraaide kaarsen. Óf decoreer je wand met borden en manden aan de muur, gek of juist geniaal?

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars