fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Dé 6 keukenstijlen: kies jouw keuken!

Een nieuwe keuken! Dat is iets wat niet vaak gebeurd. Keukens gaan namelijk lang mee en wanneer je een fijne keuken hebt, is verandering ook niet nodig. Maar wanneer het dan een keer zover is, dan is het een feestje om jouw droomkeuken uit te zoeken! Het is dan wel belangrijk om een goede keuze te maken. Je zit er namelijk een hele tijd aan vast én de keuken dient vaak als leidraad voor je interieur. Om je te helpen bij deze keuze geven we je een ‘kijkje in de keuken’ bij deze 6 populaire keukenstijlen!

1. Landelijke keukens

Misschien wel de populairste keukenstijlen van het moment: de landelijke keuken. Deze stijl is ontzettend sfeervol en knus. Daarnaast hebben de keukens een warm karakter en straalt de stijl gezelligheid uit. Dit komt doordat klassieke én moderne elementen gecombineerd worden. Hierdoor ontstaat er een balans tussen een strak ogende én gezellige keuken! Deze stijl maakt voornamelijk gebruik natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Previous slide
Next slide

2. Moderne keukens

Wat ‘modern’ is veranderd uiteraard met de tijd. Tóch zijn er een aantal kenmerken te onderscheiden die maken dat een keuken modern is. Zo maakt deze stijl gebruik van gladde oppervlakken en strakke ontwerpen. Denk hierbij aan greeploze keukenkasten en een platte inductieplaat. Een moderne keuken straalt luxe uit én is lekker overzichtelijk. Kenmerkende materialen zijn kunststoffen en geschuurd hout.

Previous slide
Next slide

3. Tijdloze keukens

Ook bij tijdloze keukens ga je voor overzicht! Bij deze stijl staat eenvoud, functionaliteit en structuur centraal. Hierdoor krijg je een strakke en vooral praktische keuken. Bij de tijdloze stijl wordt er gebruik gemaakt van materialen die door de jaren heen actueel blijven en neutrale kleuren. Hierdoor is de keuken niet trendgevoelig, past het in ieder interieur én is er ruimte om er je eigen persoonlijke draai aan te geven. Dit is de meest gangbare van alle keukenstijlen!

Previous slide
Next slide

4. Industriële keukens

Ook bij tijdloze keukens ga je voor overzicht! Bij deze stijl staat eenvoud, functionaliteit en structuur centraal. Hierdoor krijg je een strakke en vooral praktische keuken. Bij de tijdloze stijl wordt er gebruik gemaakt van materialen die door de jaren heen actueel blijven en neutrale kleuren. Hierdoor is de keuken niet trendgevoelig, past het in ieder interieur én is er ruimte om er je eigen persoonlijke draai aan te geven!

Previous slide
Next slide

5. Houten keukens

Nóg zo’n bijzondere stijl is de keuken van hout! Door dit warme materiaal centraal te stellen en deze te combineren met strakke en moderne elementen creëer je een verassende keuken. Deze stijl heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Hierdoor wordt je helemaal ‘zen’ in deze keukenstijl! Er zijn allerlei verschillende houtsoorten. Zo kun je gaan voor doorleefd hout óf juist voor net afgewerkt hout. Deze keuze maakt dat jouw keuken helemaal bij jou past!

Previous slide
Next slide

6. Klassieke keukens

Gezelligheid is waar het om draait wanneer je kiest voor een klassieke keuken. Door ook hier gebruik te maken van natuurlijke elementen voelt de stijl warm en gezellig aan. Wat deze stijl zo uniek maakt is het gebruik van reliëf en patronen. Dit vindt je terug in de keukenkastjes en tegeltjes. Ook de keuze van je apparatuur is hierbij van groot belang. Ga voor een klassiek fornuis en een karakteristiek kraantje.

Previous slide
Next slide

Welke keuken je ook kiest, zorg ervoor dat hij helemaal bij jou past! Een nieuwe keuken uitkiezen doe je namelijk niet vaak. Gelukkig moet dat met zoveel keukenstijlen wel lukken. Nog niet genoeg aan een nieuwe keuken? Lees dan hier hoe je jouw badkamer een restyling geeft!

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars