fbpx

Duinstra Melis Wooninspiratie

Binnenkijken bij Linda en Bertus

Ieder jaar na de jaarlijkse vakantie in Denemarken, rijden ze terug naar huis met een hele stapel Deense woontijdschriften. En daar waar de kofferbak nog niet vol is, stopt ze een paar Deense, pas gekochte, accessoires. Zonde om de ruimte niet te benutten met al die mooie Scandinavische spullen. Eén ding is duidelijk: Linda heeft haar stijl gevonden.

De liefde voor het Deense Design groeit naarmate de tripjes naar Denemarken vaste prik worden. Doordat ze experimenteert met accentkleuren in huis komt ze erachter dat Deens design een goede mix is met de Scandinavische en de mid-century moderne stijl. De Scandinavische stijl wordt meestal vertaald naar wit, witter, witst. Terwijl de Deense designklassiekers meer mid-century modern ademen. Verschillende houtsoorten en een palet van rustige kleuren mogen met elkaar gemixt worden. Wel staan net als bij de Scandinavische woonstijl de vloeiende lijnen en het bekende ‘less is more’ centraal.

“Grappig om terug te denken aan de tijd waarin ik een kleurig interieur had, waarbij alle accessoires in tweevoud”, aldus Linda. In de jaren daarna volgt een strak, wit interieur en in het vorige huis koos ze voor een landelijke sfeer met veel naturel tinten. Toch voelt haar interieur nooit echt af en bleef ze schuiven en veranderen. Eenmaal Deens design in huis

gehaald, wil ze nooit meer anders.

Verhuizen

Bijna een jaar wonen Linda, Bertus en kinderen nu in dit huis. “Bertus viel direct voor dit huis”, vertelt Linda. Zelf is ze in het begin minder enthousiast. “We woonden in een koophuis met een L-keuken met daarin weinig werkruimte op het aanrecht.” Een grote wens voor een volgende woning was een keuken met veel werkruimte. Bij het zien van deze woning knapte Linda af op de keuken ook al had het huis veel voordelen als een ruime tuin op het zuidwesten, een open haard en de centrale ligging in het dorp.

Toen kwam er een oplossing voor het ‘keukenprobleem’. “Waar ik in eerste instantie niet aan had gedacht was het uitbouwen van de woning aan de achterzijde. Avond aan avond tekenden we allerlei varianten totdat het perfecte idee ontstond: een lange smalle aanbouw met een groot raam en een grote schuifpui. Dat idee trok mij over de streep,” aldus Linda. De uitbouw met daarin de matzwarte keuken werd een absolute blikvanger van het huis.

“We zaten enorm onder tijdsdruk omdat we binnen anderhalve maand moesten verhuizen”​

Daarnaast kreeg de hele woning in tweeëneenhalve maand een totale make-over. “We zaten enorm onder tijdsdruk, omdat we binnen anderhalve maand moesten verhuizen. Ons huis was namelijk al verkocht. Uiteindelijk hebben we daarom toch veel vaklieden ingehuurd, terwijl we aanvankelijk eerst veel meer zelf zouden doen’, vertelt Linda. Het hele gezin trok voor vijf weken bij de ouders van Linda in, zodat ze de woning in ieder geval woonklaar konden maken voordat ze er gingen wonen.

Danish Modern

De verbouwing was te volgen op Linda’s Instagramaccount ‘Deense zomer’. De Instagrammers die haar volgen herkennen haar woonstijl onmiddellijk. Linda omschrijft haar stijl als Danish modern gemixt met de mid-century modern en Scandinavisch wonen. Linda: “Ik ben, zoals mijn  Instagramnaam al enigszins doet vermoeden, helemaal weg van meubels uit dit tijdperk. Het liefst combineer ik dat met moderne en eigentijdse meubels. Via Marktplaats kwam ik vorig jaar uit op een loods in Stiens vol met Deense woonschatten. Ik was op slag verliefd op de vintage eetkamerstoeltjes van het Deense Farstrup. Deze waren vakkundig gerestaureerd en in perfecte staat. Ik heb ze gecombineerd met een moderne ovalen eettafel en mijn favoriete Danish design lamp; de PH5 van Louis Poulsen.” Vorig jaar zochten Linda en Bertus de matzwarte keuken uit. “Vooraf heb ik me suf gepind op Pinterest. Ik zocht een keuken die bij onze woonstijl past, die recht deed aan de

vorm van de uitbouw, die bij ons jaren ’70 huis past en die voldeed aan de nieuwe eisen die wij aan een keuken stelden; prachtig en praktisch. We liepen er uiteindelijk tegenaan in een keukenzaak.”

Woondromen

Na de verbouwing zijn binnen en buitenhet huis alle woondromen van Linda en Bertus werkelijkheid geworden. Een keuken met een werkblad van 4,5 meter lang, een houtkachel, vloerverwarming en een grote inloopdouche in de badkamer. Linda: “Wat dat betreft voel ik me alle dagen een prinses sinds we hier wonen.”

“Één van mijn favoriete merken als het gaat om posters is het Deense Vanilla fly. Daar is ook de metalen skull van die ik ooit via een winactie op IG kreeg. Daarnaast heb ik ook meerdere posters van -wederom Deens-‑ Vissevasse. Het muislampje is van Seletti.”

Meer wooninspiratie bekijken:

ec2b4000-1f5f-4d0f-8d1a-840e537fe55e
Seizoenen

Maak je huis lente-proof met deze tips!

Afbeelding2
Styling

Dit zijn dé woontrends van 2022

Schermafbeelding 2021-12-03 om 14.43.50
DIY

DIY: Eenvoudige Sinterklaas raamdecoratie

woning tips herfst
Seizoenen

Maak jouw woning herfst-proof met deze tips!

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars