fbpx

Wat is de Stichting Garantiewoning?

Wat is Stichting Garantiewoning

inhoudsopgave

De Stichting Garantiewoning is een initiatief van de Vereniging Eigen Huis (VEH), Bouwend Nederland, NEPROM en NVB-Bouw en heeft als doelstelling het bevorderen van de kwaliteit van de woningen en het bevorderen van het vertrouwen tussen de kopende en verkopende partijen. Op dit moment verstrekt de stichting al aan ongeveer 90% van alle projectmatige nieuwbouwwoningen dit kwaliteitskeurmerk.

Het keurmerk heeft met name betrekking op de waarborg- en garantieregelingen bij de koop van nieuwbouwwoningen. De Stichting Garantiewoning heeft criteria en regels opgesteld waaraan de aangesloten partijen moeten voldoen. Het keurmerk biedt immers zekerheid van een veilige garantieregeling.

Zo worden er onder meer eisen gesteld aan de contracten, hoe om te gaan met geschillen en de te verstrekken garanties die bouwaannemers en projectontwikkelaars verstrekken. De contracten zijn ondergebracht bij de overleggroep Garantiewoningen van het Zelfreguleringsoverleg van de SER. De Nationale Hypotheek Garantie stelt ook als eis dat een nieuwbouwwoning het keurmerk van de Stichting Garantiewoning moet hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG.

Inmiddels is de Vereniging Eigen Huis uit de Stichting Garantiewoning gestapt, echter hoe zeer het bestuur dit besluit ook betreurt, de garantieregeling gaat gewoon in zijn huidige hoedanigheid verder.

Deel dit artikel met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2021
Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer / Partners