fbpx

Overdracht bij de notaris

Overdracht bij de notaris

inhoudsopgave

Een hele grote en formele stap het moment dat je bij de notaris zit, immers je staat op het punt om te tekenen voor misschien wel de grootste aankoop uit je leven. Toch stelt de overdracht bij de notaris niet eens zoveel veel voor.

Voordat je definitief tekent ga je vlak voordat je naar de notaris gaat nog een laatste inspectieronde doen in de woning. Samen met de verkopende makelaar (en vaak ook de verkoper) ga je nog een keer door de woning om te checken of de verkoper zich ook aan alle gemaakte afspraken zoals overeengekomen in de koopovereenkomst heeft gehouden. Is dit allemaal correct dan ga je direct door naar de notaris.

Eenmaal bij de notaris, waar jij samen met de verkoper aan tafel zit, wordt de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) getekend. Zodra dit door de koper en verkoper gedaan is worden de sleutels overhandigd en is dit helemaal afgerond. De woning is nu officieel  van jou. De verkoper vertrekt en jij blijft als koper nog even wat langer zitten, want de hypotheekakte moet ook nog ondertekent worden.

Als de notaris eenmaal de hypotheekakte met je heeft doorgenomen dan kan ook deze ondertekent worden en kan er afgerond worden.

Deel dit artikel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer
Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.