fbpx

Hoe zit het met het makelaarscourtage?

Hoe zit het met het makelaarscourtage

inhoudsopgave

Het makelaarscourtage is een percentage wat de makelaar krijgt wanneer hij/zij jouw woning weet te verkopen. Naar het makelaarscourtage is het heel gebruikelijk om opstartkosten te betalen en vaak ook nog kosten voor promotie van je huis. Denk aan een advertentie in de krant bijvoorbeeld. De opstartkosten bedragen gemiddeld tussen de 500 en 750 euro. Let er hierbij goed op wat je voor deze opstartkosten krijgt! Zit er uitgebreide Funda Promotiepakket bijvoorbeeld bij de prijs in of krijg je hiervan een nog een extra rekening?

Het is tegenwoordig mogelijk om de diensten van een makelaar ook in delen af te nemen, zogenaamde deeldiensten, waarbij je alleen betaald voor wat je krijgt. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun huis zelf te verkopen  met behulp van een soort ‘doe het zelf’ pakket die door diverse online makelaars wordt aangeboden op het internet. Dit heeft z’n voor- en nadelen uiteraard.

Zorg in ieder geval dat je je goed laat voorlichten over de kosten die je mag/kunt verwachten wanneer je met de betreffende makelaar in zee gaat. Te vaak komt frictie tussen makelaar en verkoper doordat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over de prijs en de kosten. Zorg dat je dit altijd helder hebt, dat voorkomt een hoop problemen.

Duinstra Makelaars werkt erg transparant. Onze tarieven zijn te vinden hier op de website en we geven we je in onze brochure exact aan wat je er voor krijgt. Nooit geen verrassingen achteraf dus!

 

Deel dit artikel met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2021
Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer / Partners