fbpx

Bartlehiem 19

WYNS

€ 484.000,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

woonboerderij
vrijstaande woning
1911

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

140 m²
1150 m²
822 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

5
2

Ligging

aan water, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 484.000
Onder bod

Isolatie

dakisolatie
vloerisolatie
gedeeltelijk dubbel glas

Verwarming

c.v.-ketel

Garage

aangebouwd steen

Bartlehiem 19

Beschrijving

Het is zondagochtend, je wordt langzaam wakker, vogels van diverse soorten en maten strijden om het mooiste lied. Iedere ochtend hoor je een uniek concert. Het zonlicht piekt voorzichtig naar binnen. Tijd om op te staan. Je loopt naar beneden en in de woonkamer neem je plaats in je favoriete stoel. Je kijkt naar buiten en ziet het water van de Ee met daaroverheen nog een lichte ochtendnevel. Je ogen dwalen af naar de brug.

De brug, die symbool staat voor doorzettingsvermogen en wilskracht. Even voel je de energie van de aanmoedigende mensen en de kracht van Evert, Maarten, Reinier en… Nee, nee niet weer wegdromen nu, tijd voor koffie! Je gaat naar de keuken en terwijl het apparaat zijn werk doet kijk je even tevreden om je heen; het was een goede keus om landelijk met modern te combineren. Wat een geluk dat je een meubelmaker kon vinden die jouw visie van de keuken met eigen handen vorm kon geven.

De krant ligt op tafel, je slaat hem open en ziet verontrustende artikelen, de aex, opiniepeilingen…Snel sla je hem dicht, vandaag even niet! Je staat op en gaat naar de badkamer, na een fijne douche trek je je kleding aan en roept de hond. Samen lopen jullie door de tuin naar je haventje aan de Ee. Onderweg zie je dat de blauwe regen bijna bloeit en dat ook heel veel andere bloemen en planten langzaam maar gestaag hun pracht zullen gaan tonen. Enthousiast springt je hond in het bootje en samen varen jullie naar de overkant van de Ee voor een lange wandeling langs het water en door de weilanden.

Eenmaal weer terug zakt de hond in diepe slaap en jij loopt een beetje mijmerend door je huis, je hebt een grote ruimte over, wat ga je daar mee doen? Ga je mensen deelgenoot maken van jouw prachtige plek door er een ‘bed and breakfast’ van te maken? Wil je misschien een atelier voor jezelf? Of wil je de ruimte te zijner tijd meer bij je huis betrekken? Je besluit om het nog even te laten bezinken.

Je loopt door de garage, je hand glijd over de motorkap van je auto en je bedenkt dat er best nog wel ruimte is voor de oldtimer waar je al jaren van droomt. Eerst maar weer terug naar de orde van de dag. Je besluit een broodje te gaan eten op het vlonderterras bij het tuinhuisje. De zon staat inmiddels hoog aan de lucht en je kan heerlijk genieten van haar warme stralen. Je hoort het kabbelende water en moeder eend dirigeert haar kuikens in een rechte lijn voor je langs. In de verte heeft een boot de wind vol in de zeilen en wanneer ze passeert knikt de schipper naar je en je weet van elkaar: veel beter dan dit wordt het niet.

Je staat voor een dilemma; gooi je trossen los van je eigen boot en vaar je even naar Dokkum of Leeuwarden? Of ga je op de fiets één van de mooie routes van Trynwalden ontdekken? Je besluit thuis te blijven om lekker wat in de tuin te gaan rommelen en je ontdekt dat de peren- en appelbomen al vol in bloei staan, dat belooft een mooie oogst in de nazomer.

Omdat het nog lekker weer is zoek je voor het avondeten een plekje op het bestraatte, beschutte terras voor de tuindeuren. En terwijl je daar zit, turend over de Dokkumer Ee en de Oudkerker Vaart, zakt de zon langzaam weg en laat een indringend scala van warme kleuren achter in de lucht. Je hoort de roep van de uilen die zich permanent gevestigd hebben in de boom achter je huis en je weet, de avond is begonnen.

Je gaat door de tuindeuren je woonkamer in en steekt de houtkachel aan. Je nestelt je net als vanmorgen in je favoriete stoel, deze keer met een glas wijn in je hand. Om je heen kijkend glijden je ogen over de bedstede, de balkenplafonds, de paneeldeuren en de ramen met roede verdeling met het uitzicht dat nooit verveelt. Dit huis, dit oude veerhuis waar de stenen vol verhalen zitten, heeft jou omarmd en biedt jou een thuis. Gelukzalig stap je in bed en je realiseert je dat morgen weer zo’n dag begint.

Door het raam zie je de maan en de heldere sterrenhemel, het is muisstil en je valt al snel in een diepe slaap. De krant ligt nog steeds op tafel, ongelezen…

Bijzonderheden:
– Eigen insteekhaven 12x3m
– Glasvezel internet
– Bestrating met antieke waaltjes
– Elektriciteit kastje speciaal voor de Elfstedentocht
– 2e haven voor roeischouw of motorbootje
– Zonnepanelen 18 stuks goed voor 3000kw/u
– AWB CV-ketel circa 15 jaar
– Dubbele garage, spouwmuren, stalen spanten, grote zolder, nok ca. 4m, met cv.
– Leeuwarden en Dokkum op 10 autominuten afstand
– Zicht op de brug van Bartlehiem
– Tuin rondom met verschillende terrassen
– Voor indeling zie bijgevoegde plattegronden

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

In de buurt

Er zijn helaas geen woningen in de buurt gevonden..

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.