fbpx

Kleine Buren 5

WERGEA

€ 199.500,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

eengezinswoning
vrijstaande woning
1860

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

96 m²
207 m²
495 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

3
2

Ligging

aan water, aan rustige weg, in woonwijk,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 199.500,-
Verkocht onder voorbehoud

Energie label

G

Isolatie

gedeeltelijk dubbel glas

Verwarming

geiser eigendom

Garage

aangebouwd steen

Kleine Buren 5

Beschrijving

Wonen aan het water in het pittoreske Wergea, gelegen onder de rook van Leeuwarden. Dat kan hier in deze leuke woning die oorspronkelijk gebouwd is in 1860. Het is een woning die nog wel de nodige aandacht nodig heeft op bouwtechnisch gebied, want de woning moet grondig gerenoveerd worden. Kortom, de perfecte woning voor de handige Harry.

Wergea (in het Nederlands Warga) is een klein dorpje gelegen op 5 autominuten van Leeuwarden. Door het dorpje met een kleine 2000 inwoners loopt de Wegeastervaart met her en der een paar haventjes. Ten oosten van Wergea ligt natuurgebied De Alde Feanen, een uitgestrekt veengebied met vele plassen en petgaten. Ik neem je graag even mee voor een rondleiding door de woning.

Begane grond
We komen binnen via de voordeur in een ruime hal met links de meterkast en aan het einde van de hal vind je het toilet. Vanuit de hal gezien bevindt de woonkamer zich aan de linkerhand met daarin een drietal inbouwkasten waarvan vroeger twee fungeerden als bedstee en één als ‘diggelkast’. De woning wordt verwarmd middels gaskachels en beschikt dus niet over een CV ketel.

Doorlopend vanuit de hal komen we in de woonkeuken met een eenvoudige keukenopstelling en voldoende ruimte voor een grote eettafel. Ook kunnen we vanuit de keuken via een vaste trap naar de eerste verdieping. Achter de keuken bevindt zich de bijkeuken en de eenvoudige badkamer met wastafel en douche.

Eerste verdieping
De vaste trapopgang in de keuken brengt ons naar de ruime overloop van de eerste verdieping waar we twee slaapkamers vinden.

Achter de woning zit een schuur waar het één en ander aan moet gebeuren. Maar de potentie om hier een mooie opslag- en/of werkruimte te maken is er zeker. Daarnaast kan je achter de woning, waar nu bestrating ligt, een heerlijke tuin realiseren.

Bijzonderheden
– Prachtige locatie aan het water
– Woning is gedateerd en zal flink gerenoveerd moeten worden
– Veel authentieke elementen
– Ruime woonkeuken
– Voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde van de woning op eigen terrein
– Woning wordt verwarmd middels gaskachels
– Verrassend veel ruimte en dus veel mogelijkheden
– Aanvaarding kan spoedig doch in overleg

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2022 Duinstra Melis Makelaars

Privacy statement / Disclaimer / Partners

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars