fbpx

Sint Janswei 31

DEINUM

€ 275.000,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

eengezinswoning
vrijstaande woning
1890

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

183 m²
280 m²
733 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

8
5

Ligging

aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 275.000,-
Verkocht onder voorbehoud

Energie label

F

Isolatie

muurisolatie
gedeeltelijk dubbel glas

Verwarming

c.v.-ketel

Garage

vrijstaand steen

Sint Janswei 31

Beschrijving

Dit zijn van die woningen, waar we zelf een beetje warm van worden. Midden in de dorpskern, op een terp, gebouwd voor 1900; er is dus hier geschiedenis! En na navraag en uitzoekwerk, blijkt dat hier vroeger een bakker heeft gezeten. En daarvoor is het zelfde een kaaspakhuis geweest. Maar de historie van de bakker kunnen we herleiden. Er zit namelijk in de gang van de woning een grote oven! Kijk maar eens naar de ‘loze’ ruimte op de plattegrond. Bijzonder dat deze bewaard is gebleven! En de creatievelingen onder ons weten er misschien weer iets heel wat moois van te maken.

Deze woning staat op een terp met zicht op kerk. Het is op een kleine 6 kilometer gelegen van Leeuwarden maar het dorp Deinum beschikt zelf ook over de nodige voorzieningen zoals een treinstation, een bushalte, een tweetal basisscholen, een peuterspeelzaal en een kleine supermarkt en een bakker. En natuurlijk ontbreken ook de diverse sportverenigingen niet in Deinum (voetbal, volleybal, korfbal, kaatsen, badminton, aerobics en biljarten)

In de woning zie je een duidelijke scheidslijn tussen het vroegere woonhuis en de bakkerij. Aan de linkerzijde van de woning is een ruime werkruimte, de oven en de berging. De huidige slaapkamer op de begane grond zal vermoedelijk onderdeel zijn geweest van de bakkerij. Aan deze zijde vind je overigens de natte cel met een toilet. Aan de andere gang is volop woonruimte. De woonkamer is heerlijk licht door de vele raampartijen en heb je een prachtig zicht op de weg en de kerk! Achter de woonkamer is de dichte keuken. Deze is voorzien van een oven, koelkast en gasfornuis.
Achter de keuken is nog een aparte bijkeuken die vervolgens een loopdeur heeft naar het terrein achter de woning.

Op de eerste verdieping kom je op een ruime overloop die je toegang geven tot 4 slaapkamers en volop inbouwkasten. Door middel van een luik is er toegang tot de ruime bergzolder!

Bijzonderheden:
– Idyllisch plekje in karakteristiek dorpje Deinum
– Voormalig kaaspakhuis en later een bakkerij
– De oven is nog aanwezig in de woning
– Sanitair en slaapkamer aanwezig op de begane grond
– Vier slaapkamers op de eerste verdieping, bergzolder op de tweede
– Muurisolatie aanwezig, gedeeltelijk dubbele beglazing

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

In de buurt

Er zijn helaas geen woningen in de buurt gevonden..

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2022 Duinstra Melis Makelaars

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars