fbpx

West 34

BUITENPOST

€ 869.000,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

woonboerderij
vrijstaande woning
1936

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

558 m²
28325 m²
3262 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

9
7

Ligging

vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 869.000
Beschikbaar

Isolatie

dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
dubbel glas

Verwarming

c.v.-ketel

Garage

inpandig, carport, parkeerplaats

West 34

Beschrijving

Wanneer sfeer en karakter behouden blijven, comfort en luxe worden toegepast; dan ontstaat er een uniek samenspel. Deze woonboerderij op A-locatie, in 1936 gebouwd en volledig gerenoveerd in 2003, is zo’n object. In het Friese Buitenpost staat deze prachtige en sfeervolle woonboerderij. De voorgevel met de vele raampartijen, erker en originele houten luiken trekken direct de aandacht. Het mooie en gave voegwerk en de authentieke schotelankers maken het plaatje compleet. De renovatie heeft geen afbreuk gedaan aan deze sfeer en door middel van hoogwaardige materialen is er werkelijk niets op aan te merken. De binten zijn in de gehele woning zo veel mogelijk in tact gebleven. De boerderij straalt luxe en ambacht uit en is, mede door de bestemming en de ruimte, ook uitstekend om wonen en werken aan huis te combineren. Vanuit de sfeervolle en uitgebreide woonkeuken kijkt u over de zijtuin en het terrein met buitenbak, waar u van de paarden kunt genieten. De woonkamer is aan de voorzijde gesitueerd en is zeer ruim en licht en met een echt balkenplafond proef je hier ook weer die authentieke sfeer. De gang leidt u als rode draad door de woning met aan het einde meerdere royale slaapkamers en complete badkamer.

De schuur van de boerderij, waar op dit moment een timmerbedrijf en meubelmakerij is gevestigd, leent zich uitstekend voor verschillende beroepen aan huis. Voorzieningen zijn getroffen in de vorm van krachtstroom, elektrische deur, betonnen vloer en watervoorziening. In de grond zit een grondwatertank die de stallen, buitenkranen en het watersproeisysteem in de binnenbak van water voorziet.

Naast de woonboerderij staat een aangebouwde stenen paarden stal. Voorheen stond een boerderij van de barones aan de overzijde van de weg. Door de slechte staat is besloten een nieuwe boerderij te bouwen; West 34. De stenen die nog goed en bruikbaar waren zijn gebruikt om deze stal te bouwen. Deze stal is voorzien van 6 royale paardenboxen (circa 12 m2) en een spoelplaats. Op niets is bezuinigd en het is zo ingericht, dat het houden van paarden hier zeer geschikt is. De manege is gesitueerd in de oude loopstal en is later vergroot om de binnenbak (35 x 18,5) te kunnen realiseren. Het oprichten van een manege of pensionstalling is één van de vele mogelijkheden die deze boerderij heeft, door de aanwezigheid van een binnenbak, buitenbak, stallen, zadelkasten, toilet en de kantine met bar en zicht op de bak. Achter de boerderij ligt circa 20.000 m2 aan grasland. Voor paarden, ander vee of wellicht een minicamping? Ziet u het al helemaal voor u? U bent van harte welkom!

Gebouwd in 1936, gerenoveerd in 2003
Woonoppervlakte is maar liefst 558 m2
Inhoud boerderij 3262 m3
Energielabel? Een A, onder andere door het warmte-terug-win systeem en de dubbele spouw
Perceeloppervlakte is 25.615 m2 waarvan circa 20.000 m2 uit weide bestaat.

Buitenpost heeft circa 6.000 inwoners en centraal gelegen ten opzichte van Leeuwarden, Groningen, Dokkum en Drachten. Naast een treinverbinding naar de grote steden, heeft het ook verschillende voorzieningen op het gebied van recreatie, winkels en verenigingen. Bovendien is Amsterdam en Utrecht op 1,5 uur rijden en de snelweg A7 op 15 minuten rijden.

Voor meer informatie, kenmerken en plattegronden van de boerderij en bijgebouwen, kunt u onze uitgebreide brochure downloaden.

Bekijk de Video van de West 34

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.