fbpx

Buorren 52

ELAHUIZEN

€ 129.500,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

eengezinswoning
tussenwoning
1920

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

77 m²
96 m²
281 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

2
1

Ligging

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 129.500
Onder bod

Isolatie

Verwarming

c.v.-ketel

Garage

geen garage

Buorren 52

Beschrijving

Een leuke starterswoning die aanvoelt als een vakantiewoning. Een mooie grote gemeenschappelijke tuin achter de woning, de sfeervolle woonkamer en keuken en natuurlijk het dorp Elahuizen zelf aan de Fluessen, maken dat je je hier eigenlijk het hele jaar door een vakantiegevoel krijgt.

Elahuizen is een lintdorp van ongeveer 6 kilometer lang, gelegen aan het meer de Fluessen. In de atlas van Schotanus van 1664 staat op de kaart van de Grietenij Hemelumer Oldephaert en Noordwolde de streek Noordwolde vermeld met daarin de wouddorpen Kolderwolde, Oudega, Nijega en Elahuizen.

In de volksmond werd deze streek de Walde genoemd. Deze naam herinnert aan bos en moeras. Bekend was destijds het bos de Fluezen, dat na een zeer droge zomer in 1210 zo diep afbrandde dat er een klein meertje ontstond, waarvan vervolgens de oeverwanden gestaag afkalfden en waaruit mede door overstromingen de huidige Fluessen zijn ontstaan.

Elahuizen is nu een bloeiend dorp met ongeveer 350 inwoners. Het heeft bijna alles wat een klein dorp zich kan wensen: een kerk en een dorpshuis, waarvan de naam ‘Us Nije Gea’ herinnert aan het vroegere Nijega.

Voor de overige voorzieningen ben je aangewezen op het nabij gelegen Balk of Woudsend, beide op een kleine 10 minuten afstand. Maar ook Sneek ligt slechts op zo’n 20 minuten. In Elahuizen zit je niet alleen in een watersport paradijsje maar ook het glooiende Gaasterland met prachtige bossen ligt op slechts 10 minuten.

We nemen je graag even mee door de woning:

Begane grond
Binnenkomst via hal met meterkast en trapkast. De sfeervolle woonkamer heeft mooie grote raampartijen en een balkenplafond. Via een doorgang kom je in de keuken aan de achterzijde van de woning. De keuken is onder andere voorzien van een combi-magnetron, vaatwasser en koelkast.

De badkamer bevindt zich ook op de begane grond en is voorzien van een toilet, douche en wastafel.

Achter de woning treffen we een terras en daar weer achter een enorme gezamenlijke tuin welke gedeeld wordt met de rest van de bewoners van het streekje. Deze bestaat uit totaal vijf woningen waarvan twee vakantiewoningen zijn. Daar weer achter is een eigen berging gevestigd.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich we een enorme slaapkamer die ook gesplitst zou kunnen worden om twee slaapkamers te creëren.

Bijzonderheden
– Voorzien van nieuwe kozijnen en ramen
– Mooie grote gezamenlijke tuin van 890 m2 op het zuidoosten
– Sfeervolle woonkamer
– Het hele jaar door een vakantie gevoel
– Water- en bosrijke omgeving

Bekijk de Video van de Buorren 52

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

In de buurt

Er zijn helaas geen woningen in de buurt gevonden..

Duinstra Melis Woonmagazine 2018

Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft.

©2018 Duinstra Melis Makelaars / Privacy statement / Disclaimer
Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Melis Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.