fbpx

Gerard Doustraat 10

LEEUWARDEN

€ 225.000,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

eengezinswoning
hoekwoning
1930

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

90 m²
140 m²
386 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

5
4

Ligging

in woonwijk,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 225.000,-
Verkocht onder voorbehoud

Energie label

F

Isolatie

dakisolatie
vloerisolatie

Verwarming

c.v.-ketel

Garage

geen garage

Gerard Doustraat 10

Beschrijving

Wauw, dit is nog eens een ruim huis in Huizum! Je zou er misschien zomaar aan voorbij rijden, maar dan mis je toch wel iets heel leuks. Aan ons om deze woning nu te laten stralen. Laten wij dat voor de verkoop doen, maken jullie de woning dan af? Want deze typische jaren ’30 woning heeft nog wat aandacht nodig, toch is er ook zeker goed op gepast op vele vlakken en zeker weer wat van te maken. Een ruime woonkamer, een prettige voor- en zijtuin, de beschikking over vier slaapkamers en nog een vide. En die vide maakt die woning toch heel verrassend.

Gelegen in de gewilde wijk Huizum. Vroeger was Huizum een dorp gelegen nabij Leeuwarden. Door de groei van de stad is Huizum destijds een wijk geworden van Leeuwarden. Grote kans dat het ook nog voelt als een dorp wanneer je er doorheen rijdt. Huizum staat tegenwoordig bekend om de gezellige en sfeervolle straatjes met typische jaren ’30 woningen. En dat is precies de omschrijving die past bij deze woning. Laten we je snel meenemen door de woning:

Via de voordeur stap je in de gang met meterkast en recht voor de trapopgang naar de eerste verdieping. Aan de linkerkant is de deur naar de woonkamer. En als je van veel licht in de woonkamer houdt, dan moet je zeker even de aandacht er bij houden. Want de ramen zijn rondom en op zuid- en westkant gelegen. Hierdoor heb je de gehele dag de zon in de woonkamer. Heerlijk! En door het hoge balkenplafond en de erker doet het ook zeer ruimtelijk aan. Verder is er in de woonkamer ook nog een openhaard aanwezig, voor de winterse dagen. Achter in de kamer is een eenvoudige keuken in een hoekopstelling. Hierachter bevind zich de bijkeuken. Hier is een wasmachine-aansluiting, de Cv-installatie en neem je de deur naar buiten. Ook kom je via de bijkeuken in de badkamer. Deze is voorzien van een douche, het toilet vind je hier en er is een wastafel.

Een groot voordeel van deze woning is dat je de beschikking hebt over een extra ruimte. Dit is namelijk een stenen berging met dubbele deuren aangebouwd aan de badkamer. Met wat creatief vermogen zou je deze ruimte ook (gedeeltelijk) nog bij je woonoppervlakte kunnen betrekken. Of je laat het gewoon een hele handige berging.

Terug in de woning gaan we naar de eerste verdieping en komen we op de overloop. Deze overloop geeft je toegang tot vier goede slaapkamers. Drie slaapkamers hebben een inbouwkast en de grote slaapkamers aan de westkant hebben lekker veel ramen, waardoor het lichte en sfeervolle kamers zijn. Via de achterste slaapkamer kom je via een loopdeur op het platte dak. In de grote slaapkamer aan de voorzijde zie je een vaste trap en die brengt je naar een vide! Leuk gedaan, om hier bijvoorbeeld een extra ruimte te creëren voor de kinderen. Of lekker voor jezelf als game-ruimte, fitnessruimte of als studeer- en werkruimte.

Bijzonderheden:
– Een hoekwoning gebouwd in 1930
– Deze woning heeft wat liefde en aandacht nodig, maar potentie is er zeer zeker
– Zeer lichte en hoge woonkamer met erker en balkenplafond
– Vier slaapkamers op de eerste verdieping
– De meterkast is recent vernieuwd met 6 groepen en 2 aardlekschakelaars
– De bodem is geïsoleerd door middel van schelpen
– Het dak is geïsoleerd door middel van unidekplaten
– Een speelse vide op de bovenste verdieping waar constructie in zicht is gebleven

Bekijk de Video van de Gerard Doustraat 10

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

DM WONEN

Bekijk nu ons nieuwste woonmagazine vol inspiratie binnenkijkers, tips, mooie verhalen en meer. Kortom: 100 pagina’s, met liefde geschreven over álles op het gebied van (duurzaam) wonen.

© 2022 Duinstra Melis Makelaars

Privacy statement / Disclaimer / Partners

Weten wat jouw woning waard is?

Plan vrijblijvend een GRATIS video-waardebepaling met één van onze makelaars